Три іспити по 200 балів. У Тернополі відзначили найкращих випускників області

Три іспити по 200 балів. У Тернополі відзначили найкращих випускників області
  • У Тернопільській обласній військовій адміністрації відбулася зустріч з випускниками, яким вдалось скласти три іспити національного мутипредметного тесту (НМТ) по 200 балів. 
  • За результатами основної сесії сумарних 600 балів набрали 13 одинадцятикласників Тернопільщини. Дітей відзначили нагородами та пообіцяли одноразову грошову стипендію.

Ви – наша гордість 

Зі слів директорки департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації Ольги Хоми, всі учні –  молодці, адже у такий складний час для всієї країни складати іспити непросто та ще й на такі високі результати.

– Якщо говорити загалом, то хоча б один предмет на 200 склали 210 учнів Тернопільщини, два предмети –  57 учнів, а ось три – 13 учнів. У нас є по кілька 600-бальників в одній школі і це ще приємніше. Наприклад, у Заліщицькій державній гімназії та Тернопільській Українській гімназії ім. Івана Франка по три випускники склали тест на 600 балів. Ми очікуємо результати наступних сесій і сподіваємось, що там також є гарні результати, – додає пані Ольга. 

Відео дня

Вражений гідними результатами випускників і голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш. Він закликав дітей навчатися далі, розвивати свої знання і стати гідними громадянами своєї країни. 

– Я хочу, щоб ви завжди пам’ятали, що саме Україна дала вам такі гарні знання. Щоб жоден паспорт країн ЄС вас не звабив і ви продовжували розвивати свою Батьківщину. Бажаю кожному з вас не розгубити набуті знання, а вдосконалювати їх і бути найкращими й надалі. Пам’ятайте, що за такими розумними дітьми як ви зараз гоняться університети, а в майбутньому будуть гонятися й різні установи. Бо розум –  найвища цінність, де б ви не працювали, – запевнив пан Володимир. 

Наголошує Ольга Хома і на тому, що цьогорічний тест прирівнюється до одного іспиту зовнішнього незалежного оцінювання. Свою думку пояснює так. 

– Якщо проводити аналогію статистики з попередніми роками, то кожного року ми мали учнів, які складали хоча б один з предметів на 200 балів. Ми маємо розуміти, ЗНО було куди складнішим для випускників, ніж НМТ. У ЗНО більше завдань, творчі завдання, розгорнуті відповіді. Тут же треба відповідати на тести, що потім перевіряв комп’ютер. Але ми все одно у захваті, – каже пані Ольга. 

Вперед до мрії

Медики, журналісти, програмісти та вчителі –  під час розмови діти запевнили, вже віддали документи до омріяних вищих навчальних закладів і готові отримувати нові знання. Зокрема, випускниця Тернопільської Української гімназії ім. Івана Франка Алла Мачужак мріє стати медиком. 

– Емоційно мені було важко під час складання тестів, адже боялася зробити помилку. Але я намагалася відкинути переживання і зосередитися саме на завданнях, бо це важливіше. Я задоволена своїм результатом, це вчергове підтверджуэ, що недаремно вчилася і готувалася. Вже подала документи і буду навчатися в Національному медичному університеті імені Олександра Богомольця. Хочу бути лікарем, але яким саме –  ще не визначилась. Думаю, під час навчання вже оберу те, що сподобається, – каже Алла Мачужак.

А ось випускниця Заліщицької державної гімназії м.Заліщики Тетяна Горобець націлена продовжувати справу свого батька –  служити у лавах поліції. Нам розповідає, до вступу готувалась не один рік, адже окрім тесту мала ще й здати нормативи.

– Я задоволена, що склала всі іспити на 200 балів, це дуже допомогло мені при вступі. У Національній академії внутрішніх справ на мою спеціальність було вісім осіб на одне місце. Але мені вдалося вступити і я вже є курсанткою закладу, а з першого вересня ще й працівником поліції. Я націлена відповідально вчитися, отримувати нові знання, бо зараз такий складний час для України, а потім треба обов’язково розвивати її та відбудовувати, – додає Тетяна Горобець.

Ще одна випускниця Заліщицької державної гімназії м.Заліщики Аліна Боровська отримала сумарні 600 балів. Дівчина каже, своє життя готова присвятити журналістиці. 

– Звичайно, я вражена такими результатами, але не можу сказати, що вони є для мене несподіванкою. Я вже подала документи до Львівського національного університету імені Івана Франка. Зараз треба йти тільки вперед, готова отримувати нові знання. Від навчання очікую тільки позитив і багато роботи. На це налаштована, тож сподіваюсь, все вийде, – додає дівчина.

Нагорода за здобутки 

Також під час зустрічі представники обласної військової адміністрації пообіцяли найкращим випускникам не порушувати традиції і нагородити їх одноразовою грошовою стипендією. Наразі визначатимуть суму, що отримає кожна дитина. 

– У нас в області є програма згідно з якою ми нагороджуємо найкращих випускників. Наразі маємо внести зміни, адже у 2021 році складали ЗНО, а у 2022 році – НМТ. Якщо говорити за минулі роки, то учень, який складав один предмет на 200 балів отримував п’ять тисяч гривень, коли два предмети – 10 тисяч гривень, коли три – 15 тисяч гривень. Треба дійти спільної згоди і вже тоді нагородити наших розумників, – додає Ольга Хома.

Зауважимо, діти склали лише основну та додаткову сесії національного мутипредметного тесту. Попереду ще спеціальна, на яку реєструвалися переважно діти з тимчасово окупованих територій або регіонів, де йдуть активні бойові дії. Тож вже після отримання всіх результатів визначатимуть рейтинг шкіл. 
 

Читайте також:

Очно чи дистанційно? Як будуть навчатися та чи є укриття в тернопільських університетах

Чи реально скласти тест для випускників без підготовки: журналістки «20 хвилин» перевірили (ЕКСПЕРИМЕНТ)

Два іспити по 200 балів. Історія успіху тернопільської випускниці Олесі Загричук

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • David Starr

    Навіть незважаючи на те, що мультиіспит цього року було відчутно спрощено - всеодно молодці.

    Polina Daineha reply David Starr

    Так. Діти готувалися і вони гідні цих балів🇺🇦 Це наше майбутнє

keyboard_arrow_up