Два іспити по 200 балів. Історія успіху тернопільської випускниці Олесі Загричук

Два іспити по 200 балів. Історія успіху тернопільської випускниці Олесі Загричук
  • Підготуватися за два місяці і скласти іспит на 200 балів! Це не мрія, а реальна історія випускниці Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7 з поглибленим вивченням іноземних мов Олесі Загричук.
  • Попри нові умови випускних іспитів, війну та стрес тернополянка склала національний мультидисциплінарний тест (НМТ) і навіть отримала по 200 балів з історії України та української мови.

Підготовка замість відпочинку та розваг

Базовий шкільний матеріал дівчина намагалася запам’ятовувати одразу на уроках, адже знала, що в 11-му класі на неї очікують вирішальні іспити. Найбільше уваги приділяла хімії, біології, українській мові, бо саме ці предмети треба до вступу в омріяний університет. Натомість війна внесла свої корективи.

 – Я з 10-го класу готувалась до ЗНО і цей час для мене видався не таким легким. Віддавала перевагу навчанню та повторенню матеріалу, а не відпочинку. Насправді це був дуже стресовий період, під час якого було і безсоння, і істерики, і часта роздратованість. І тут я ще дізнаюсь, що замість ЗНО буде НМТ, а до обов’язкових предметів додали історію України. Це мене трохи насторожило, бо з історією я не дуже, та і деякий матеріал із середньої школи підзабула. А ще часу було до іспиту два місяці. Тоді одразу вирішила дочекатись тем, що представлені в тестах і бігти на репетиторство. Мені пощастило з вчителькою і так я постійно читала, повторювала, запам’ятовувала, – каже Олеся Загричук.

Відео дня

Іспити намагалась складати відповідально і виважено. З нами ділиться, треба відкинути весь стрес і гарно переглядати як запитання, так і відповіді. Адже саме зосередженість під час процесу грає важливу роль.

–  Я виважено намагалась відповідати під час іспиту. Якщо не могла зрозуміти запитання, то по кілька разів перечитувала, вдумувалась. Уважно переглядала відповіді, а у випадку невпевненості обирала найбільш ймовірний на мою думку варіант. Багато схожих питань було з минулих років, а так як я неодноразово проходила всі ті тести, то знала точні відповіді. Це допомагало мені уникнути небажаних помилок, – розповідає Олеся.

Крім української мови та історії України тернополянка складала іспит ще й з математики. За словами матері випускниці Оксани Загричук, і там могла отримати 200 балів, якби не одна помилка.

–  Я – біолог, мій чоловік – хімік. Проте наша Олеся ніколи не просила допомоги і завжди самостійно готувалась до іспитів. Та навіть коли додали ту історію, знайшла репетитора, ходила на консультації, постійно читала, вчила і ось результат. Єдина помилка десь у тестах з математики, але то я думаю, що вона механічна. Нічого страшного. Можливо, треба було і з математики до репетитора походити, але вже є результат, і ми ним задоволені, – каже пані Оксана.

Пишається результатами своєї випускниці і директорка Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7 з поглибленим вивченням іноземних мов Галина Костюк. Розповідає, що за 11 років навчання у школі Олеся показала себе як активна, талановита та цілеспрямована дівчина.

–   Знаю, що вона готувалася зовсім до інших іспитів, а тут такі зміни. Але наша Олеся швидко зібралась, переформатовала себе і все добре зробила. Ми розуміємо, що будь-який тест, олімпіада, іспит – це є свого роду лотерея. Звичайно, потрібно готуватися, вчитися, щоб ось так на 200 балів скласти іспити, але бувають різні ситуації. Не можу сказати, що 200 балів по двох предметах від Олесі – несподіванка. Педагоги бачили її намагання, жагу до знань. Тож наша 11-класниця підтвердила ті оцінки, що ставили їй наші викладачі, – запевнила вона.

Працюватиму задля розбудови України!

Наразі Олеся Загричук готується подавати документи у Тернопільський національний медичний університеті імені І. Я. Горбачевського. До 11 класу тернополянка не думала пов‘язувати своє життя з медициною. Були вагання між дизайнером, архітектором та іншими професіями. Але заглиблення у психологію, цікаві розповіді сестри про пари у медичному та студентство зробили свою справу.

– Мене зацікавила психологія, багато читала, вивчала різні техніки. Я зрозуміла, що якось мене до цього тягне, хочу пов’язати з цим своє життя. Тоді мені сестра почала розповідати про загальну медицину, як у них там все відбувається, як проходять пари і це мені сподобалося. Вже в 11 класі вирішила, залишаюся в Тернополі. і медичний для мене – найкращий варіант. Наразі розглядаю гінекологію та психіатрію, але час покаже. Головне поступити і навчатися, – додає вона.

Щодо переїзду на навчання в інший регіон, то такий варіант у родині не обговорювався. Випускниця переконана, Тернопіль – рідне місто, тож провести свої студентські роки буде тут у насолоду. Натомість заради розбудови країни готова розширювати свої знання і в європейських університетах.

 – У мене досить високий рівень англійської, і я думаю, що можу на старших курсах поїхати на місяць чи на два в медичні навчальні заклади Європи. Хочеться побачити, чому їх там навчають, як це все відбувається, порівняти з нашою базою. І звичайно ж, навчитись чомусь новому. Щоб потім краще лікувати українців у рідному Тернополі, – каже Олеся.

Рішення щодо продовження навчання у рідному Тернополі підтримує і родина. Свою думку мати Оксана Загричук пояснює так.

–    Ми українці і є патріотами своєї країни, тож схиляємось до того, що маємо залишатись на заході Україні, у рідному Тернополі. Маємо тут жити, тут працювати. За роботу для Олесі я не переймаюсь, адже медикам її вистачає завжди, а зараз тим паче. Головне зараз далі вчитись і отримувати нові знання, –  каже мати.

Команда «20 хвилин» вітає дівчину з гідними результатами на іспитах і бажає досягти своєї мети. Приємно, що у такі важкі часи для України, молодь погоджується залишатися в країні і працювати задля її розвитку.

 

Читайте також:

Як переселенцям отримати медичну допомогу у Тернополі? Ми зробили детальну інструкцію

Малює вночі, аби допомогти військовим. Як волонтерять переселенці у Тернополі

Від сиріт до військовослужбовців. Як можна допомогти тим, хто того потребує?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Лариса Губенко

    А чому так багато випускників отримали по 200 балів цього року?

    Ирина reply Лариса Губенко

    Мультитест був неважким - порівняно із стандартними тестами ЗНО,
  • Iryna Sampara

    Розумна дівчинка!

    Хай щастить у всьому!
  • Іван Тарасевич

    Це добре, але дальше що,після отримання вищої освіти на заробітки , кому в цій країні потрібні розумні люди

    Ирина reply Іван Тарасевич

    Це все відмазки для лінивих. Знаю багато розумної молоді, яка живе і працює в Україні - за отриманою спеціальністю, заробляючи нормальні (!) гроші. Олесі - успіхів у досягненні мети!)
  • Мар'яна Твардовська

    Молодець. Мудрі батьки, та і мудрі діти.

keyboard_arrow_up