У міській раді не визнають рішення суду і стверджують, що батьки "нетернопільських" дітей і далі платитимуть 1215 грн за садок

У міській раді не визнають рішення суду і стверджують, що батьки "нетернопільських" дітей і далі платитимуть 1215 грн за садок
Фото з мережі

Батькам, чиї діти не зареєстровані у м. Тернополі, плата за відвідування міських закладів дошкільної освіти буде й надалі нараховуватися у розмірі 1215 грн. Судове рішення, який виніс апеляційний адміністративний суд м. Львова, нічого не змінює, стверджують у міській раді.

У коментарі на офіційному сайті Тернопільської міської ради йдеться:

Оскільки, по-перше, договори укладаються на основі рішення виконавчого комітету «Про погодження примірної форми договору про надання освітніх послуг», а це рішення не розглядалося у суді. Окрім того, плата за відвідування садочків була визначена рішенням сесії Тернопільської міської ради від 24 лютого 2017 року.

По-друге, рішенням суду було відновлено дію наказу управління освіти і науки «Про становлення плати в закладах дошкільної освіти за перебування дітей, які не зареєстровані у місті Тернополі». Про визнання нечинним саме цього рішення позивачам відмовив апеляційний адміністративний суд м. Львова. Саме тому договори, які до цього часу уклали батьки іногородніх дітей, є чинними і підлягають обов’язковому виконанню.

Відео дня

На сьогодні тернопільські заклади дошкільної освіти відвідує близько 650 іногородніх дітей, за навчання більшої половини яких (понад 400 дошкільнят) оплату здійснюють органи місцевого самоврядування, де вони зареєстровані: Байковецька, Залозецька, Великогаївська, Білецька ОТГ, а також Тернопільська районна рада. За відвідування ще майже 200 осіб  - укладено відповідні договори з їх батьками.  

- Зазначимо, що такі рішення про відвідування дошкільних закладів дітьми з міською пропискою діють і у інших містах України. Наприклад, відвідувати львівські дитячі садки можуть виключно діти, які зареєстровані у Львові. У Києві введено платне навчання у дитсадках для незареєстрованих у столиці. Подібні рішення також готуються прийняти у Луцьку та в інших містах України, - кажуть у міській раді. 

 

Перед тим, як на сайті ТМР з'явився цей коментар, журналістка "20 хвилин" телефонувала до начальниці управління освіти і науки Ольги Похиляк.

- Я не бачила ще рішення суду. Я не можу нічого коментувати, - сказала Ольга Похиляк.

Вона порадила звертатись за коментарем у прес-службу Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, 18 лютого Львівський апеляційний суд підтвердив порушення Конституції України при прийнятті наказу такого змісту. 

20 лютого о 12.00 год. в офісі Коаліції Громадських Організацій «Тернопільський Центр Реформ» (вул. Родини Барвінських, 2) батьки "нетернопільських" дітей, їхній адвокат та громадські активісти зустрінуться із журналістами, щоб обговорити питання детальніше. На захід запрошені й представники управління освіти і науки ТМР. Батьки запрошують на захід усіх, кого стосується ця проблема. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up