Партнер рубрики Події

Тернопільські мамусі виграли апеляційний суд у Львові про оплату 1215 гривень за садочки

Тернопільські мамусі виграли апеляційний суд у Львові про оплату 1215 гривень за садочки
  • Вирішальне судове засідання у справі про скасування  наказу Управління освіти і науки Тернопільської міської ради №261 про встановлення плати за відвідування дитсадків дітьми без тернопільської реєстрації відбулось 18 лютого.
  • Як повідомив адвокат, Львівський апеляційний суд, остаточно скасував наказ. 

Нагадаємо, "Революція мам" розпочалась у Тернополі ще в грудні 2017 року. Майже рік тернополянки доводили владі, що іногородні діти не мають платити за освітні послуги у дитсадках.

Тернопільський адміністративний суд виніс вирок про скасування наказу управління освіти і науки Тернопільської міської ради. Управління подало апеляцію у Львівський апеляційний суд. Розгляд справи кілька разів переносили.

- Суд у Львові 18 лютого відхилив апеляційну скаргу, яку подало Управління освіти та науки Тернопільської міської ради, - повідомив Ростислав Небельський. - Таким чином рішення Тернпільського суду про скасування скандального наказу залишається чинним. Суд підтвердив порушення Конституції України при прийнятті наказу такого змісту. Не можу сказати, чи це остаточна перемога, бо ми не знаємо наскільки Управління освіти буде виконувати вимоги, які розтлумачив суд. 

Відео дня

Детальніше про відшкодування батькам коштів, які були сплаченні на основі договорів за незаконним наказом, Ростислав Небельський обіцяв повідомити згодом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up