Висадили сад для майбутніх поколінь: символічну акцію провели випускники школи №3

Висадили сад для майбутніх поколінь: символічну акцію провели випускники школи №3
  • Випускники Тернопільської школи №3 на внутрішньому подвір’ї заклали «Сад життя». Школярі з трьох класів висадили райські яблуні та закопали «капсулу часу», у якій написали побажання до майбутніх поколінь – жити у вільній та незалежній Україні, де не буде війни.
  • Урочисте дійство відвідала й журналістка «20 хвилин». Що там відбувалось – у матеріалі.

Те, що одинадцятикласники садять дерева з нагоди випуску з навчального закладу, у Тернопільській спеціалізованій школі №3 давно стало традицією. У минулі роки, пригадують діти, внутрішнє подвір’я поповнилось квітучими сакурами й магноліями. Цьогоріч для висадки обрали райські яблуні. Діти вирішили не лише попіклуватись про природу, а й закласти «Сад життя».

Відео дня

– Цей сад – це символ миру і мудрості. Ми заклали його з ідеєю, що попри усі труднощі, вибухи й небезпеки війни, життя триває, молодість бере своє. Дякуємо ЗСУ за те, що маємо можливість перебувати у школі. Ми молимось, аби якнайскоріше збулася мрія українців – ми здобули Перемогу! Щоб здійснились усі мрії і плани наших випускників! А ці дерева цвістимуть, і чекатимуть своїх господарів, які приходитимуть до них у гості. Сподіваємось, що те покоління, яке сьогодні закінчує школу, невдовзі вирішуватиме долю України, – говорить директорка закладу Руслана Петрокушин.

Учні 11-А, 11-Б та 11-В класів гуртом посадили яблуні, а біля кожної з них встановили табличку, яка описує, хто це зробив. Крім цього, діти закопали «капсулу часу», у якій адресували свої побажання до майбутніх поколінь. «Зараз в нашій країні триває війна. Наша армія мужньо боронить Україну від ворога, захищаючи територіальну цілісність і незалежність держави. Ми переконані, що наше життя продовжиться у щасливій країні. Наше місто буде красивим і квітучим. А райські яблуні, які ми висадили, та інші дерева, які посадять випускники наступних років, радуватимуть ще не одне покоління учнів школи №3», – представниці трьох класів зачитали емоційний текст їхньої «капсули».

Школярі охоче робили фото на пам'ять біля посаджених дерев та ділились емоціями від події.

– У школі безліч традицій. І одна з них – коли випускники садять дерева. Ми вирішили її продовжити. Наші яблуньки – це малий внесок у розвиток закладу. Це згадка про наш клас. Дерева символізують вічну молодість, красу і знання. Звісно, прикро, що цьогоріч не буде випускного, урочистостей, ходи. Але ми розуміємо, що так треба. Тому ці дерева будуть пам’яткою про нас. В нашому класі 28 дітей. Частина виїхала за кордон і там навчається, – каже учениця 11-Б Анастасія Вакуліч.

– Я сьогодні вперше у житті садила дерево. Ми з дівчатами лили воду, а хлопці закопували яблуньку. Вважаю, що такі акції потрібні для нашого довкілля. І дітей варто до цього залучати, бо так вони навчаються турбуватись про навколишнє середовище, – додає школярка з 11-А Марта Гуменюк.

За словами директорки 3 школи Руслани Петрокушин, райські яблуні обрали невипадково. Перед цим спеціально радились із ландшафтним дизайнером, які дерева найкраще підходять для локації, щоб і «прижились», і були красивими, і вписались в архітектурний ансамбль закладу. Вибір впав на цей різновид дерев, що не лише прекрасний у розпалі цвітіння, але й невибагливий у догляді.

 

Читайте також:

На Тернопільщині створять кулінарні хаби, де кухарів навчатимуть готувати для школярів за Клопотенком

Скільки коштує підготовка до іспитів на Тернопільщині? Ціни та безоплатні онлайн-сервіси

У Тернополі понад 200 випускників претендують на медаль

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up