На Тернопільщині створять кулінарні хаби, де кухарів навчатимуть готувати для школярів за Клопотенком

- В Україні стартує проєкт School Chef’s Training Hubs Development. Ця реформа передбачає зміну шкільного меню.
- Тернопільщина увійшла в трійку пілотних областей нової реформи шкільного харчування першої леді.
Про це повідомила перша леді Олена Зеленська.
Реформа передбачає, що страви для дітей стануть ще більш смачними, й корисними.
В рамках такої ініціативи в Тернопільській області створять кулінарні хаби, до яких завезуть сучасне обладнання, яким згодом облаштують шкільні їдальні.
Тут навчатимуть готувати страви з оновленого шкільного меню відомого кулінара Євгена Клопотенка.
Для початку навчання пройдуть 20 майстрів професійно-технічної освіти, згодом вони навчатимуть й інших. Меню можна буде удосконалювати й створювати нове.
Майстри навчаться створювати власні технологічні карти, отримають знання з нутриціології, безпеки організації харчового процесу. І потім у своїх регіонах навчатимуть сотні, якщо не тисячі шкільних кухарів, зазначила Олена Зеленська.
Для проєкту School Chef’s Training Hubs Development.було обрано три пілотні області: Полтавську, Одеську та Тернопільську.
Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, які страви готують у шкільних їдальнях Тернополя.
Читайте також:
Бургери та соус болоньєзе: ми перевірили, чим годують дітей у шкільних їдальнях. А вам подобається?
«Ми з дітьми, а не з Клопотенком»: перевірили, що їдять тернопільські школярі (ЕКСКЛЮЗИВ)
Ми перевірили, як годують у тернопільських школах. А ви знаєте, що їдять ваші діти? (ЕКСКЛЮЗИВ)
Що на тарілці тернопільських школярів
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
Ростислав Гарасимчук
Nin Ja reply Ростислав Гарасимчук
Ростислав Гарасимчук reply Nin Ja