570 призовників набирають в армію на Тернопільщині у весняно-літню кампанію

570 призовників набирають в армію на Тернопільщині  у весняно-літню кампанію

На Тернопільщині триває призовна кампанія громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил та інших військових формувань України. Впродовж квітня, травня та червня до армії підуть 570 тернополян віком від 20 до 27 років.

Весняно-літній призов, який завершиться 30 червня, в області уже виконано на 70%.  Про це повідомив начальник відділу комплектування і призову – заступник військового комісара Тернопільського облвійськкомату підполковник Петро Сирко. За його словами завдання виконуються планово, згідно з графіком та без зривів.

– Уже понад 400 жителів області направили на строкову військову службу до навчальних центрів, де вони опанують ази армійської справи і здобудуть військово-облікову спеціальність. У подальшому жоден зі строковиків не служитиме у районі проведення ООС у Луганській та Донецькій областях, а виконуватиме завдання у пунктах постійної дислокації військових частин, які розташовані за сотні кілометрів від місця конфлікту, – наголосив підполковник Петро Сирко.

Весною-літом на строкову військову службу з Тернопілля призвуть юнаків 1992-1999 років народження, яким до дня відправки до армії виповнилося 20 років, і які не мають права на відстрочку або втратили його. Служитимуть хлопці 18 місяців, а особи з вищою освітою – 12 місяців.

Відео дня

Василь Лабай, спеціальний кореспондент Інформагентства Міноборони

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up