Апеляційний суд зупинив дію наказу про стягнення 1215 грн у садочках для "нетернопільських" дітей

Апеляційний суд зупинив дію наказу про стягнення  1215 грн у садочках для "нетернопільських" дітей

Суди у справі про скасування наказу міського управління освіти №261 про встановлення плати за відвідування дитсадків дітьми без тернопільської реєстрації тягнуться з середини літа.   

- Дію наказу управління освіти і науки Тернопільської міської ради про оплату 1215 грн за місяць  у дитячих садочках Тернополя з дітей без тернопільської реєстрації  призупинили до кінцевого рішення суду у справі за позовом Анни Хасан, - каже адвокат Ростислав Небельський. 

Рішення оприлюднив Восьмий апеляційний адміністративний суд (колишній Львівський районний суд) і за словами адвоката воно діятиме до набрання рішенням суду законної сили. Це означає, що борг батькам, які відмовилися підписувати договір з садочками про сплату у сумі 1215 грн., не нараховуватимуть.

- Якщо навіть суд першої інстанції, тобто суд Тернопільський винесе рішення не в нашу користь, то кінцевий вердикт все одно за апеляційним судом, - каже адвокат.

Відео дня

Судове засідання у справі Анни Хасан відбудеться 7 листопада о 10.00. Ймовірно, воно буде вирішальним. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Марія

    Моя дитина  мала йти в садочки з 1 го вересня і нас не взяли , тому що ми прописані в Пігородньому , і наша черга пропала.
  • Небайдужий Тернополянин

    Ви взагалі усвідомлюєте всю ситуацію, яка склалася??? Почнемо з того, що в країні почалася децентралізація, а це означає, що територіальна громада має сама забезпечувати навчання своїх дітей, хоча держава буде давати певні дотації на кількість ПРОПИСАНИХ у територіальній громаді дітей. Тобто цікава ситуація дотації непрописаних у Тернополі дітей будуть йти в кишені голів територіальних громад, де дитина прописана, а ви, батьки прописаних у Тернополі дітей, будьте добрі заберіть гроші у своїх дітей і віддайте іншим. А та ціла Хасан замість того, щоб судитися з головою села, де прописана дитина, щоб той віддавав гроші ЇЇ ДИТИНА НА НАВЧАННЯ ЇЇ ДИТИНИ, судиться з місцевим самоврядуванням, щоб змусити ТЕРНОПОЛЯН ЗАБИРАТИ ГРОШІ В СВОЇХ ДІТЕЙ І ВІДДАВАТИ ЇЇ!!!! ГЕНІАЛЬНО!!! ГЕНІАЛЬНО!!!

    І хай Хасан не бреше ніхто її не виганяв, її попередили, що треба буде платити, бо її сільський голова відмовився заключати угоду, а вона зробила скандал.

    Не будьте маріонетками в руках маніпуляторів, які чхати хотіли на справедливість, натомість зроблять все, щоб пропіаритися. Думаєте своєю головою. У країні відбувається ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ. Он Садовий у Львові взагалі не пустив не прописаних у Львові дітей в садки, а в інших регіонах теж помало заключаюються угоди про оплату.

    І ще, для тих, хто в танку, тут не має дискримінації права дитини на освіту. Та ціла Хасан може віддати дитину на БЕЗКОШТОВНЕ НАВЧАННЯ ЗА МІСЦЕМ ПРОПИСКИ ДИТИНИ, МОЖЕ ВЛАШТУВАТИСЯ НА РОБОТУ В КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО, АБО Ж СПРАВДІ ПОТУРБУВАТИСЯ ПРО ДОЛЮ СВОЄЇ ДИТИНИ (а не піаритися на ній) І СПРОБУВАТИ ЗАРОБЛЯТИ БІЛЬШЕ. Бо садок садком, а дитину з часом треба ставити на ноги, і там треба буде на багато більше грошей.

    Небайдужа Тернополянка reply Небайдужий Тернополянин

    Дуже б хотілось з Вами познайомитись Цілий Небайдужий Тернополянин!!!!Ти чув(чула)грім но незнаєш ,де він.що Ти мелиш тут!!!!

    Небайдужий Тернополянин reply Небайдужа Тернополянка

    По-перше не тикайте мені. А по-друге вивчіть нормативно-правову базу, а потім посперечаємося. Кожне своє слово, я можу підкріпити правовим документом, а ви?



    І навчіться вести суперечки, а не вести себе як останнє бидло... Хоча такою ви напевно і є

    Саша reply Небайдужий Тернополянин

    ви конституцію читали?

    Юсі reply Небайдужий Тернополянин

    брєд. всі ваші т.зв. аргументи вже обговорені і заперечені 1000 разів за цих півтора року. тьфу на вас, йдіть геть

    Небайдужий Тернополянин reply Юсі

    Якби обговорили, то б не змогли заперечити. Всі мої аргументи підкріпленні нормативно-правовою базою. А чи підкріплені Ваші заперечення? Сумніваюся! Адже всі Ваші знання закону зводяться до новин незовсім чесних та адекватних журналістів та слів людей, які навіть і не пробували розібратися у законодавстві.
  • voki

    а в цей час підняли тарифи на сміття на 500% було 16 грн з людини , стало 97 грн , далі мовчимо , 500% , в тернополі проживає понад 250 000

    Vaxa Vaxa reply voki

    Ну правільно то на 601%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up