Автобус, потяг чи BlaBlaCar: чим тернополянам їхати дешевше, комфортніше, швидше

Автобус, потяг чи BlaBlaCar: чим тернополянам їхати дешевше, комфортніше, швидше
  • Попереду передсвятковий та новорічний період, тому є збільшення ажіотажу на купівлю залізничних чи автобусних квитків. І кожен, хто планує свою поїздку, хоче, аби вона пройшла максимально комфортно. 
  • Журналістка “20 хвилин” дізнавалась, який вид транспорту є економнішим: автобус, поїзд чи BlaBlaCar.  

 

Укрзалізниця призначить 35 додаткових поїздів до новорічних та різдвяних свят

Укрзалізниця планує призначити 35 додаткових пасажирських поїздів далекого сполучення для перевезення пасажирів під час новорічних та різдвяних свят, - про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

За словами Євгена Кравцова, в цілому Укрзалізниця планує за період вказаних свят збільшити обсяг пасажирських перевезень на декілька відсотків порівняно з минулим роком. Він також додав, що Укрзалізниця продовжує працювати над питанням запуску нових міжнародних залізничних маршрутів. «Одним з головних питань є запуск з наступного року сполучення з Берліном», — уточнив Євген Кравцов.

Відео дня

Отож, оскільки щорічно у період новорічно-різдвяних свят є збільшення ажіотажу на купівлю залізничних чи автобусних квитків, то журналістка “20 хвилин” вирішила проаналізувати чим їхати тернополянам дешевше. Ми обрали три види транспорту – поїзд, автобус і сервіс BlaBlaCar – та порівняли такі поїздки у співвідношенні комфорт-ціна-час-безпека. Порівнювати будемо по найпопулярніших напрямках: Тернопіль-Київ, Тернопіль-Яремче, Тернопіль-Львів. 

Подорож поїздом

Цей вид траспорту, певне, найбезпечніший. Проте, якщо говорити про комфорт, то соцмережі Facebook можна неодноразово знайти гнівні пости тернополян щодо комфорту подорожей потягом“Укрзалізниці”. Ну і, звісно, роль грає те, в якому вагоні їхати та хто буде вашим “сусідом”. Звичайно, найменш комфортно їхати плацкартом. 

Отож, ціна на квиток у поїзді із Тернополя до Києва коливається від 100 гривень до 1100. В середньому за квиток у плацкарті потрібно заплатити: 100 гривень, у купе - 250-400, люкс “економ” - 400 гривень, а “покращений” - від 1000 гривень. 

За 1-й клас в Інтерсіті потрібно віддати - 500-800 гривень, а 2-й клас - від 300 гривень. 

Тривалість поїздки в середньому займає від 5 год. 25 хв. до 7 год. 14 хв. 

Доїхати із Тернополя до Львова можна і електричкою, і потягом. Тут на ціні можна заощадити. Квиток у електричці обійдеться в 25 грн. Проте, в дорозі треба буде провести понад три години. Поїздом доїхати швидше, але й ціна, відповідно, більша. Так, за квиток у купе потрібно віддати близько 250 гривень, а плацкартом - близько 100 гривень. Поїздом у дорозі до Львова потрібно провести близько двох годин. 

Ну і найбільш популярний у період новорічно-різдвяних маршрут - це із Тернополя до Карпат. 

Квиток у плацкарті поїзду “Тернопіль-Яремче” коштує близько 150 гривень, у купе - 230, а щоб проїхатись у “люксі” потрібно заплатити - 680 гривень. У дорозі близько 7 годин. 

Поїздка автобусом 

На всі популярні напрямки із нашого міста також щодня курсують автобуси.  Щодо комфорту: якщо їхати вночі, то, мабуть, у потязі буде зручніше. 

До Львова автобуси із автовокзалу їздять кожних кілька годин. Їх вартість коливається від 100 до 130 гривень. У дорозі потрібно провести близько 2, 30 год, тобто, практично так само, як і потягом. 

У Київ автобуси теж курсують часто, у дорозі ви проведе так само, як і поїзді - близько 7-8 годин. А от заплати потрібно за квиток - 400-550 гривень. 

У Яремче із Тернополя їде три автобуса, вартість квитка - 200-250 гривень. І у дорозі ви проведе близько 5 годин, тобто, доїхати автобусом швидше, ніж потягом. 

Сервіс BlaBlaCar

Зазначимо, BlaBlaCar — це найбільша у світі спільнота попутників, що об’єднує водіїв і пасажирів, яким по дорозі, з простою метою — подорожувати вигідно і зручно.

Тут щодо безпеки, то таки, мабуть, найменш безпечний вибір. Бо, на жаль, трапляються випадки, що водії виявляються недобросовісними. Але цей варіант є досить популярним серед тернополян. І аби поїздка була максимально безпечною, потрібно добре перевірити інформацію про водія, почитати відгуки інших його пасажирів. Насправді такі поїздки є вигідними як для водіїв, так і для їхніх пасажирів. Оскільки одні економлять на пальному, інші – на вартості квитка.

Так, У Яремче із Тернополя вас можуть підвезти за 150 гривень. У Київ можна доїхати і за 250, і за 450 гривень. У Львів можна доїхати за 70-120 гривень. Тривалість поїздки за допомогою сервісу BlaBlaCar безпосередньо можна запитатись у водія. 

Отож, чим їхати до місця призначення –  обирати вам. Головне, аби поїздка сподобалася.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up