Партнер рубрики Події

Безкоштовні розваги та смаколики для дітей-переселенців від ООН

Безкоштовні розваги та смаколики для дітей-переселенців від ООН
Центр реєстрації внутрішньо переміщених осіб у Тернополі

У Тернополі запрацювала програма фінансової підтримки для переселенців від Організації Об'єднаних Націй.

17 квітня за адресою вул. І. Мазепи 2, відбулася акція для діток – переселенців «ДІТИ УКРАЇНИ – ООН».

Гроші від Організації Об’єднаних Націй можуть отримати переселенці у Тернополі. Для цього відкрили центр реєстрації внутрішньо переміщених осіб. кожен переселенець, який подасть туди документи, зможе отримати 6 660 гривень. Виплату розділили на три місяці. На реєстрацію щодо допомоги ООН у справах біженців приходять сім'ї з дітьми. Щоб малеча не сумувала в черзі,   прийняли рішення розважати маленьких гостей. Діти можуть малювати, гратися в конструктор, складати пазли та інше.

Журналістка «20 хвилин» поспілкувалася лідеркою проєкту у Тернопільській області Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та ГО «Право на захист» та керівницею Всеукраїнської платформи «Жінки у бізнесі» Ольгою Навроцькою.

Відео дня

Пані Ольга разом з чоловіком активно займаються волонтерством, до цього вона також долучають свого семирічного сина Ромчика. Чи то військова частина або дитячий будинок, Ромчик усюди залюбки їде з батьками. Мріє також допомагати людям.

Пані Ольга детальніше розповідає про ініціативу створення акції «ДІТИ УКРАЇНИ – ООН».

- Наша основна мета – зробити для людей, які цього заслуговують, максимально комфортні умови. Тимчасово переміщені особи – це уразлива група людей, вони були вимушені покинути свої домівки. У деяких взагалі вже немає дому, і людям нікуди повертатися. Дехто зовсім має поганий досвід в отриманні допомоги, нервування, довготривале очікування в черзі. Ми вирішили, що дуже багато діток потребують нашої уваги.  Тому створили таку акцію. Натомість дитячий малюнок із долоньками – це зворотня подяка для ООН, що вони уважні до таких категорій населення, - каже Ольга Новроцька.

Волонтери розмальовували руки фарбою та робили відтиски на ватмані, де зображений символ ООН. 

Розваги дітям дуже сподобалися, це свого роду антистрес.

Малюків також пригощали різними смаколиками: печивом, пряниками, соками. Дітям дуже сподобалися розваги, на згадку організатори подарували малечі крейду для малювання на папері. У майбутньому таку акцію планують проводити кожні вихідні.

Читайте також: Переселенцям на Тернопільщині виплачують грошову допомогу від ООН: як зареєструватися? (ЕКСКЛЮЗИВ)

Автор Анастасія Гришкова

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up