Безкоштовні сервіси, які зроблять життя тернополян кращим і комфортнішим

Безкоштовні сервіси, які зроблять життя тернополян кращим і комфортнішим
  • Чи не кожен тернополянин має в кишені смартфон. Він може стати не просто пристроєм для телефонних розмов чи інтернет-серфінгу. Деякі мобільні додатки допоможуть вирішити чимало проблем та зробити життя простішим.
  • Журналіст «20 хвилин» знайшов 9 корисних програм для телефону, які точно стануть в нагоді.

RIA.com – безкоштовні оголошення

Додаток RIA.com – це платформа для безкоштовних оголошень. Він займає не так багато місця, однак дозволяє не тільки шукати потрібні речі, а і самому продавати все, що хочете. Це можуть бути як нові, так і користовані речі. Це може бути одяг, електроніка, побутова техніка, книги, предмети мистецтва і навіть автомобілі та нерухомість. Саме за допомогою цього додатку можна знайти перевірене авто та житло і не наштовхнутися на шахраїв. Користуватися додатком просто – інтерфейс інтуїтивно зрозумілий. Вам потрібно лише ввести у відповідну форму те, що ви хочете знайти і натиснути на кнопку пошуку. Також можна скористатися фільтрами – обрати рубрику, виставити діапазон цін, відсортувати товари за різними параметрами. Тому якщо ви хочете щось придбати або продати – цей додаток вам точно стане в нагоді.

Де транспорт Тернопіль

Цей додаток буде корисний для тих, хто часто користується громадським транспортом. Його функціонал досить широкий. Головна мета додатку – дізнатися, коли на зупинку приїде потрібний тролейбус чи автобус. Відкриваючи додаток, ви побачите карту міста, на якій позначено всі зупинки громадського транспорту. Для того щоб отримати повний функціонал – варто увімкнути мобільну перебачу даних (мобільний інтернет) та доступ до геолокації (GPS). Тоді, навіть якщо ви погано орієнтуєтесь по карті, ви відшукаєте своє місцеперебування. Обравши необхідну зупинку, ви побачити список транспорту, який тут зупиняється і час його прибуття. Якщо обрати конкретну маршрутку або тролейбус, ви побачете, де саме вона зараз знаходиться. Також ви зможете побачити, скільки часу залишилось до наступного транспорту.

Відео дня

Знижки та акції

Кожен хоче заощаджувати на покупках та не переплачувати за товари. Багато великих мереж супермаркетів, магазинів побутової техніки, аптек, тощо, проводять різні акції та роблять знижки на перші товари. Цей додаток допоможе вам відстежувати усі знижки. Ви можете додати до списку «улюблених» потрібні магазини та мережі. Списки товарів оновлюються регулярно. Також можна увімкнути сповіщення, що ваш улюблений супермаркет оновив список товарів зі знижкою. Якщо ж ви хочете знайти конкретний товар – ви можете ввести його назву у форму для пошуку. Наприклад – «сир», «ковбаса», «телевізор» чи «светр». Якщо якийсь магазин має знижку на потрібний товар – він його покаже. Додаток зібрав десятки відомих мереж, які є у Тернополі та інших містах України. Тому якщо ви хочете заощаджувати на своїх покупках – такий додаток вам допоможе.

Таксі Тернополя

Якщо вам доводиться користуватися послугами таксі, то цей додаток точно стане у пригоді. Іноді буває так, що потрібно викликати автівку, а всі таксі, якими ви користувались – зайняті. Цей додаток зібрав усю інформацію про таксі Тернополя.  Сам додаток займає небагато пам’яті на телефоні. Відкривши його, ви побачите список усіх перевізників нашого міста. Обравши потрібний – ви обачите номер телефона для виклику. Таким чином вам не потрібно шукати усіх операторів у місті та додавати їх у список контактів. Вся потрібна інформація забрана у додатку. Також інформація про таксі оновлюється. Якщо номер телефону оператора змінять – актуальний номер з’явиться в додатку.

Нова пошта

Багато тернополян користуються послугами Нової пошти. Хтось відправляє посилку знайомим, хтось – замовляє речі в інтернет-магазинах. Дехто взагалі має свій невеликий бізнес і відправляти товари поштою доводиться часто. Тому цей додаток буде корисним. Після того, як ви його завантажите – вам потрібно створити свій обліковий запис. Це робиться всього кілька секунд. Потрібно ввести номер телефону та підтвердити його за допомогою смс-коду, який вам надішлють на вказаний телефон. Додаток дозволяє переглядати статус усіх відправлень. Ви можете бачити, де знаходиться посилка, яку ви чекаєте, або яку ви відправили. Для цього не потрібно вносити номер накладної. Вони з’являються автоматично. Також можна дивитись, скільки потрібно буде сплачувати за доставку. Ви можете сформувати номер накладної самостійно. Тоді відправка займе у вас всього кілька секунд.

Prom.ua Покупки

Наступний додаток – це торгова платформа. Нею переважно користуються різні магазини, але є і оголошення від приватних осіб. Користь додатку в тому, що ви можете знайти потрібний товар у різних магазинах. Так можна знайти найнижчу ціну. Можна користуватися різними фільтрами для зручного пошуку. Замовити товар можна за допомогою додатку. Не потрібно шукати магазин в інтернеті. Однак такий додаток можна використовувати навіть тоді, коли ви надаєте перевагу звичайним магазином. Якщо ви бачите в магазині хорошу знижку на товар і хочете його купити, поки дешевше – не полінуйтесь і за кілька хвилин знайдіть його за допомогою додатку. Там ви побачите справжню вартість товару. Так можна швидко перевірити, чи не намагаються вас обманути фальшивими знижками чи завищеними цінами в магазині.  

Booking.com Бронювання готелів

Цей додаток допомагаю бронювати місця у готелях. Відправляючись у подорож – ви можете завчасно знайти собі підходяще місце для проживання. Там зібрана інформація про понад 1 мільйон готелів, апартаментів та помешкань з туристичних міст світу. Там є чимало українських готелів. Ви можете знайти як бюджетний хостел для ночівлі, так і дорогий номер у готелі. Забронювати номер можна навіть за кілька годин до заселення. Для бронювання в більшості готелях не потрібно вносити свої паспортні дані чи платіжні реквізити. Програму можна використати і для того, щоб переглянути відгуки. Також ви можете дізнатися про умови проживання, подивитись фото номерів, тощо. За допомогою інтерактивної карти можна знайти найближчі до вас готелі. Такий додаток стане в нагоді як тому, хто подорожує вперше, так і досвідченому туристу.  

Shazam

Ця програма виконує більше розважальну функцію, однак такої часто не вистачає. Вона дозволяє знайти назву пісні та його виконавця за ритмом. Якщо ви чуєте пісню у відеоролику, ресторані чи просто на вулиці – ви можете відкрити програму, натиснути на кнопку пошуку. На пошук потрібно всього 7 – 15 секунд. Найбільш відомі хіти програма може знати за 1 – 3 секунди прослуховування ритму. Тому якщо ви не знаєте мови пісні, щоб знайти її по словах, або потрібно знайти ремікс чи мелодію – програма в цьому допоможе. Вона постійно оновлюється. До того ж, сучасні технології машинного навчання дозволяють робити пошук точним, навіть якщо якість звуку погана. Сам додаток безкоштовний. Для його роботи потрібно мати підключення до інтернету. В базі даних програми мільйони композицій, починаючи від класичної музики минулих століть до сучасних реміксів на свіжі пісні та музику.

BlaBlaCar

Цей сервіс дозволяє шукати попутників та заощаджувати на поїздках. Якщо вам потрібно поїхати в інше місто і ви хочете зробити це з комфортом – додаток допоможе знайти водія, з яким вам по дорозі. Якщо ж ви водій – ви зможете взяти попутників і заощадити на пальному. Додаток дозволяє оцінювати як водіїв, так і пасажирів після поїздки. Ви можете побачити, який стан автомобіля та зв’язатися з водієм. Хоча сервіс у багатьох викликає недовіру, оскільки їхати доведеться з незнайомою людиною, ви можете побачити справжні відгуки людей. Дехто ж навпаки – надає перевагу саме такому способу переїзду. Це може бути навіть дешевше, ніж поїздка потягом чи автобусом, але умови значно кращі. В Україні цей сервіс лише набирає популярності, а в Європі та США він уже відомий кілька років.

А якими додатками користуєтесь ви? Що б порадили іншим? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Евгений Сергеевич

    Eway вот приложение по транспорту
  • Лилия Бульчак

    Дякую.
  • Andrii Demkovych

    Detransport на IOS вже не доступний, скачати не можливо. Якщо вже розробили такий сервіс, то і слідкуйте щоб він працював.
  • Andrii Demkovych

    Detransport на IOS вже не доступний, скачати не можливо. Якщо вже розробили такий сервіс, то і слідкуйте щоб він працював.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up