Більше 3500 людей отримали роботу завдяки службі зайнятості після профнавчання

Більше 3500 людей отримали роботу завдяки службі зайнятості після профнавчання

У 2016 році за направленням служби зайнятості Тернопілля профнавчання проходили майже 4 тисячі осіб, з них 3568 були забезпечені роботою (97,3 %). Рівень охоплення безробітних професійним навчанням в середньому по області склав понад 12%.

 

 

Слухачі в основному здобували професії електрогазозварника, кухаря, робітника фермерського господарства, оператора котельні, тракториста сільськогосподарського виробництва, підвищували кваліфікацію шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях. Навчання безробітних здійснювалося на базі 1010 підприємств та навчальних закладів, у тому числі – 8-ми вищих та 6-ти професійно-технічних. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

493 краянина зі статусом безробітного навчалися в Івано-Франківському, Одеському та Рівненському центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості України. Тут вони навчалися на манікюрника, підвищували кваліфікацію на курсах цільового призначення за фахом «оператор котельні» та сільськогосподарськими напрямками.

«Торік професійним навчанням обласна служба зайнятості охопила 71-го демобілізованого учасника антитерористичної операції, – зазначив директор ОЦЗ. – Зокрема, 7 колишніх воїнів освоювали фах робітника фермерського господарства, ще семеро – тракториста, 3 особи вчилися на електрогазозварника. 17 демобілізованих атовців проходили курси цільового призначення за напрямами «Менеджмент малого підприємництва» та «Основи малого підприємництва» з метою отримання одноразово допомоги по безробіття для відкриття власної справи. 8 підвищували кваліфікацію на курсах «Охорона праці для робіт АПК» і «Періодична перевірка знань з охорони праці операторів котелень». Решта стажувалися безпосередньо на робочих місцях за професіями: слюсар-ремонтник, автослюсар, інженер-програміст, тракторист, менеджер зі збуту, столяр».

Відео дня

А ще профнавчання за сприяння обласної служби зайнятості проходили й 110 інвалідів та 13 переселенців. Із числа тих, хто завершив навчання, 99 осіб з обмеженими можливостями та 11 переселенців працевлаштовано.

Безкоштовні ваучери на профнавчання було видано 18 мешканцям області і 17 краян вже підвищують свій професійний рівень, повідомила прес-служба обласного центру зайнятості.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up