Партнер рубрики Події

Давайте дрон, а не бруківку! Тернополяни вимагають збільшити витрати на армію

Давайте дрон, а не бруківку! Тернополяни вимагають збільшити витрати на армію
  • 19 листопада небайдужі жителі Тернополя вже вшосте вийшли на акцію «ЗСУ у першу чергу». Вони закликали владу збільшити фінансування для захисників.
  • На місці події працювала наша журналістка.
  • Подробиці – читайте у нашому матеріалі!

«Коли на твою хату нападають, то її не білять, а захищають», «Розподіляйте бюджет так, ніби ваші рідні на нулі», «Під час війни життя рятують дрони, а не бруківка», «Бруківкою не вдариш по Кримському мосту» — саме з такими плакатами та гаслами небайдужі люди прийшли до влади.

Зі слів співорганізаторки заходу Ольги Тимошенко, влада має працювати на народ і не забувати, що саме цей народ захищає їх зараз від російських ракет, танків та бомб.

Відео дня

— У нас вже є певні здобутки – за останні два місяці влада нарешті помітила, що йде війна. Під примусом громадськості почали виділяти кошти та закупляти необхідні фронту речі. Зупинятися ні в якому разі не можна, адже зараз захисникам потрібна наша підтримка! Будьте відповідальні, разом ми зможемо донести чиновникам, що поки в країні війна, бруківка, клумби, в'їзні знаки в місто, фонтани, премії, оплата нашим коштом їм пального для машин. Це некритичні витрати! – наголосила пані Ольга.

Також тернопільська активістка нагадує основні вимоги, які вже неодноразово проговорювали та намагалися донести місцевій владі.

— Влада має скасовувати або призупинити непершочергові витрати з міського бюджету та перенаправити ці кошти на потреби сил оборони. Обов’язково оприлюднити проєкт бюджету Тернополя на 2024 рік на сайті міської ради. Провести саме очну  сесію та публічні слухання щодо прийняття бюджету на 2024 рік із залученням ініціативної групи «ЗСУ в ПЕРШУ чергу», військовослужбовців та їх рідних. Нарешті розробити механізм адресної грошової допомоги тернопільським військовослужбовцям чи їх сім'ям, не залежно від військової частини, — додає жінка.

Цього разу жоден представник міської ради не вийшов до активістів. Тож, вони вирішили піти до пам’ятника Степану Бандері. Журналістці «20 хвилин» пояснили, таким чином вони зможуть привернути увагу більшої кількості людей. І можливо наступного разу з українськими прапорами та плакатами прийдуть й інші.

Біля Тернопільської ОВА активісти виконали Державний Гімн України, а також закликали водіїв автомобілів, маршруток, тролейбусів сигналити, якщо вони підтримують ідею.

Бо вже накипіло…

Цього разу підтримати акцію прийшли десятки небайдужих людей, серед яких не лише молодь, а й люди похилого віку, діти. Вони наголошують, готові приходити щотижня, доки міська та обласна влада не змінять вектор фінансування.

— Я побачив допис від активістів у соціальних мережах. Вирішив, що треба йти та байдуже на холодну погоду. Наші військові захищають нас в сніг, дощ, спеку і не скаржаться. То від години біля міської ради чи ОВА ми точно не постраждаємо. Якщо ще збиратимуться, то візьму із собою друзів, намалюємо плакати і вимагатимемо від влади більшого фінансування для наших захисників. Втомилися вже від цієї байдужості, від цієї наглості і брехні, — каже тернополянин Руслан.

Думку хлопця підтримує і переселенка з Донеччини пані Марина. З її слів, ні бруківка, ні нові клумби не допоможуть хлопцям у боротьбі з ворогом.

— Невже влада не розуміє, що волонтери виснажені, родини військових виснажені. І поки ми намагаємося знайти будь-які варіанти та шляхи, щоб скоріше зібрати кошти на дрони, авто, амуніцію, то наші депутати грають весілля за мільйони та мільярди. Де совість? Невже зовсім вона відсутня у тих, кого ми обрали на виборах? Сором і ганьба. Ось тому у свій єдиний вихідних я тут, — розповіла пані Марина.

Тернополянка Світлана прийшла на акцію разом з дітьми. Вона каже, діти весь вечір малювали плакати, вони вірять, що це допоможе ЗСУ звільнити наші землі від ворога.

— У нашій країні діти свідомі, діти готові відмовитися від власних забаганок, а великі тітки і дядьки продовжують набивати кишені та відмивати гроші. Я сподіваюся, що влада нас почує. Бо не лише батьки, а й малеча каже, що їм треба живі захисники, живий тато, дядько, брат. Їм не треба ті майданчики. Не знаю, хто у Тернополі організовує ці мітинги, акції, але велика їм вдячність, що відкривають наші очі і намагаються зрушити систему з місця, — наголошує пані Світлана.

Нагадаємо, у міськраді не називають зарплати журналістам, щоб не було «невдоволення на ґрунті майнового стану».

 

Читайте також:

У Тернопільській ОВА проігнорували запит журналістів про зарплати працівників. Чому замовчують цифри?

Головко узяв понад мільйон, а заступники – по 800 тисяч: які зарплати у працівників обласної ради?

Заради Перемоги: переселенці на Тернопільщині виготовляють окопні свічки з вторсировини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Nin Ja

    А де той треш рогатинський з ТОВА? З кварталу? Ці питання його також стосуються! Білецьку воно зібралось ремонтувати за 62 млн грн...
  • Олександра Шевчишин

    Степан Яловега,у Тернополі страшне безробіття.Якщо є то 10-12 год робчий день.Це для молодих.Подивіться як  живуть  шістдесятирічні.А ті що за кордоном податки оплачують краіні,в якій вони працюють.Бо у нас скільки заводів закрито?Скільки людей  без пенсіі,не можуть допрацювати ,тому що працюють  пенсіонери.Ви почніть з премій.Мають дати пенсіі щоб люди не працювали до 80р. і  всі б мали роботу.А преміі відмінити.З повагою..
  • Aleksandr Deineka

    А коли не будуть ремонтувати дороги знову вийдуть з вимогою про ремонт тротуарів. А де кошти зібрані на байрактарі Притулі нікого не цікавить? Щось прикупили з космосу.
  • VITALYA F

    Та ж від армії всі "морозяться"!

keyboard_arrow_up