Будинок з «сердечком» на Руській мають перемалювати

Будинок з «сердечком» на Руській мають перемалювати
Будинок на вул. Руська 37 є місцевою пам'яткою архітектури. Фото svoboda.te.ua

Припис видали муніципальні інспектори.

Фасад будинку за адресою вул. Руська, 37, 39 мають перемалювати у кольори, які відповідають Паспорту опорядження фасаду.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Працівники муніципальної інспекції та відділу Держархбудконтролю перевірили виконання робіт з реконструкції фасаду за адресою вул. Руська, 37, 39. За даною адресою є затверджений паспорт опорядження фасаду, проте встановлено, що колір елементів фасаду не відповідає кольоровій гамі (таблиці кольорів), що зазначена у документі.

Відео дня

Відтак, муніципальні інспектори видали припис виконавцям робіт у найкоротші терміни привести фасад у відповідність до Паспорту опорядження фасаду, адже жовтого і блакитного у ньому немає.

Раніше міська рада повідомляла, що відділ державного архітектурно-будівельного контролю спільно з управлінням муніципальної інспекції перевіряли наявність дозвільних документів на реконструкцію фасаду будівлі за вказаною адресою.

Пам'ятка архітектури місцевого значення

Зазначимо, що будинок за адресою вул. Руська, 37, 39, є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Як повідомляють у міській раді, ось яким є затверджений паспорт фасаду цього будинку:

Ми знайшли ретро фото, на якому можна побачити будинок №№ 37, 39. Це колишня вул. Тарновського — нині Руська, в 1912 році у місті з'явився перший автомобіль. Світлина із книги «Поштівки давнього Тернополя», яку уклав Тарас Циклиняк.

Який вигляд мав будинок у різні роки

До слова, колір фасаду будинку №37 на вул. Руській без відповідних дозволів змінюють не вперше. Про це «20 хвилин» писали у лютому цього року.

Ось лише кілька фото, як виглядав цей будинок у різні роки.

Нагадаємо, що на сесії Тернопільської міської ради 23 липня 2021 року внесли зміни до Правил благоустрою громади, яким передбачено, що власники і користувачі об’єктів архітектури зобов’язані утримувати в належному стані фасади будівель і споруд, не допускати фарбування монументів, пам’ятників, скульптурних зображень без погодження з  управлінням містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради.

А у серпні того ж року виконком затвердив перелік необхідних документів для отримання дозволу на ремонт фасаду будівель.

Читайте також 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up