Партнер рубрики Події

Через дірки вже видно водойму: коли у парку «Сопільче» відремонтують міст

Через дірки вже видно водойму: коли у парку «Сопільче» відремонтують міст
  • У парку «Сопільче» почав руйнуватися один з мостів. Кількість дірок та провалів збільшилася після чергової негоди у Тернополі.
  • Журналісти «20 хвилин» дізналися, в якому стані конструкція та чи безпечно нею пересуватися.

Міст знаходиться неподалік звіринця. Станом на дев’яте листопада, об’єкт відкритий для пересування відвідувачів.

Деякі люди там навіть катаються на самокатах, велосипедах. При цьому конструкція витримує навантаження.

Відео дня

Зауважимо, що основа конструкції металева, а ось перекриття – з дерев’яних дощечок. Саме через несправність вже цих дощечок на об’єкті та почали з’являтися чималі дірки.

Є зовсім невеликі, а є й такі, через які можна вже побачити водойму.

Кошти з бюджету не витрачаємо

Коли планують відремонтувати міст і хто фінансуватиме роботи? Журналісти «20 хвилин» поцікавилися у директора комунального підприємства «Об'єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» Миколи Ткача.

— Ми знаємо, що той міст потребує ремонту, адже фахівці систематично оглядають конструкції на територіях парків. Але він не в аварійному стані, поки придатний до використання. Деякі дощечки через вологу та з часом просто зносилися. Десь з 13 листопада працівники мають переходити туди і почати ремонтні роботи, — каже пан Ткач. — На ремонт нам не треба кошти з міського бюджету, адже там лише треба замінити верхні дощечки. Сама основа з металу і вона ще придатна для використання. Деревина, з якої ми можемо зробити дощечки необхідних розмірів, у нас є. Також у штаті працівників КП маємо столяра. Тому ніяких коштів з бюджету ми не будемо витрачати.

Також директор комунального підприємства «Об'єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» наголосив, це не єдиний міст, що потребує ремонту і заміни деталей.

— Ми вже відремонтувати об’єкт біля центральної алеї, зараз проводимо роботи на Козацькому острові. Там складніша ситуація – основні дошки перегнили і треба терміново замінювати. То наші фахівці вже зробили заміри, виготовляють дошки необхідних розмірів і мають встановити. Як тільки ми закінчимо на Козацькому острові, то одразу переходимо ближче до звіринця, — каже Микола Ткач.

Нагадаємо, навколо звіринця у парку «Сопільче» пропонують замінити огорожу, встановити посилення для великих тварин та облаштувати нові вольєри у внутрішній частині звіринця для їх розміщення. На це необхідно 2 000 000 гривень.

Читайте також:

Дитячий майданчик біля Дяді Стьопи пропонують відремонтувати за 500 тисяч гривень

Вже не ремонтуватимуть майданчик у парку Нацвідродження за понад 1 млн. Чому скасували закупівлю?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрій Філіпчук

    Ремонти проводяться не професійно ! Стан тих містків жахливий ! Стільки дерев зрізали по місту а дошки нема ??

keyboard_arrow_up