Партнер рубрики Події

"Червона зона": як будуть навчатися діти в Тернополі, Бережанах і Чорткові? (ОНОВЛЕНЕ)

"Червона зона": як будуть навчатися діти в Тернополі, Бережанах і Чорткові? (ОНОВЛЕНЕ)

У Бережанах вирішили, що діти можуть йти в школи, садки, позашкільні навчальні заклади. А відповідальність за стан здоров’я учнів – здобувачів освіти - вирішили покласти на батьків.

Бережанська міська рада вирішила зобов'язати загальноосвітні, позашкільні, дошкільні заклади освіти, школи естетичного виховання Бережанської міської ради з 14 вересня 2020 року забезпечити реалізацію права на освіту жителями Бережанської міської територіальної громади, у відповідності до ст. 53 Конституції України, Закону України «Про освіту» із обранням за вибором здобувача освіти форми освіти.

Адміністраціям закладів освіти забезпечити дотримання працівниками протиепідемічних заходів на період карантину, у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19).

Відповідальність за стан здоров’я учнів – здобувачів освіти - покласти на батьків, йдеться у рішенні Бережанської міської ради.

Відео дня

Повний текст рішення можна прочитати тут: https://cutt.ly/zfITsem

Нагадаємо, з понеділка, 14 вересня, «червоний рівень» встановлено у містах Тернопіль, Бережани, Чортків та у Бережанському, Бучацькому, Гусятинському, Заліщицькому, Збаразькому, Монастирському, Теребовлянському, Тернопільському, Чортківському районах Тернопільської області. «Помаранчевий» - у м. Кременець та у Борщівському, Зборівському, Козівському, Кременецькому, Лановецькому, Підволочиському, Підгаєцькому, Шумському районах Тернопільської області.

Які рішення прийняли в районах області у зв'язку з обмеженнями "червоної" і "помаранчевої" зон, читайте в матеріалі Не лишилось жодної зеленої зони! Чи посилять карантин у районах на Тернопільщині?

Нагадаємо, що у Тернополі, який теж у "червоній зоні", навчальні заклади на виконання рішення оперативного штабу працюють. Школи і садки в обласному центрі зобов'язали працювати з дотриманням усіх протиепідемічних заходів, а батьки мають вибір - якщо вони бажають, щоб дитина залишилася вдома, й навчалася дистанційно через Інтернет, у них є така можливість. Так само батьки можуть вирішити, що дитина буде відвідувати навчальний заклад та навчатися з усіма дітьми.

Читайте також З понеділка будемо жити, як і жили: реакція Тернополя на «червону зону»

Директори шкіл готуються до судів через складені протоколи. А хто оплатить адвокатів?

В "червоній зоні" і Чортків. Раніше повідомлялося, що ще 9 вересня на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Чортківській міській раді  прийняли рішення знову закрити дитячі садочки на час дії «червоної зони» на території громади до 21 вересня. Школи громади теж.

Проте вже зранку 14 вересня міський голова Чорткова зібрав виконавчий комітет щодо навчання у школах. Про це повідомляють на сторінці Чортківської міської ради у соцмережі.

Тож від завтра, 15 вересня, у школах Чортківської об’єднаної громади розпочнеться навчальний рік, щоправда – дистанційно. Таке рішення ухвалили сьогодні на позачерговому засіданні виконавчого комітету, проведення котрого ініціював міський голова Чорткова Володимир Шматько.

Рішення провести позачерговий виконком, зі слів Володимира Шматька, приймали у неділю пізно ввечері через чимало звернень батьків протягом вихідних, котрі просили пояснити, яким буде навчання із вівторка – очним чи дистанційним. При цьому деякі з них для прикладу посилались на рішення Бережанської міської ради, яка нібито дозволила очне навчання. Хоча насправді у Бережанах від сьогодні – дистанційне навчання, оскільки педагогічні колективи шкіл відмовились брати на себе адміністративну відповідальність за невиконання постанови уряду.

Аналогічною є позиція всіх директорів шкіл Чортківської громади, які теж відвідали засідання виконкому. Всі висловили спільну позицію – розпочати від завтра дистанційне навчання та впроваджувати його до тих пір, поки на території громади не буде скасована червона зона. У випадку відкриття шкіл на директорів навчальних закладів поліція складала би адміністративні протоколи – від 34 до 170 тисяч гривень.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • QA depot -

    скоро всі помруть?
  • Мах

    Відповідальність за стан здоровя учнів  - покласти на батьків. А хто відповідатиме за стан здоровя вчителів? Чи вчителі то вже не люди? Скотська влада.
  • ігор

    дуже правильно - а ви самі собі батьки голову мастіть, так в нас і все в владі, як їм щось треба то жопу лижуть щоб за них голосували, як щось зробити - то їм насрати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up