Чи знають депутати міськради, скільки років Тернополю, як називали Став раніше та що таке "кадастровий номер"

Чи знають депутати міськради, скільки років Тернополю, як називали Став раніше та що таке "кадастровий номер"
  • Нові депутати Тернопільської міської ради зібрались на продовження першого засідання сесії 27 листопада.
  • І звернення розглядали, і рішення приймали. 
  • Журналісти "20 хвилин" провели бліц-опитування серед депутатів із п'ятьма елементарними питаннями. Як відповідали місцеві обранці, дивіться у відео.

Деталі про засідання сесії читайте у матеріалах "Сесія перша, частина друга: які звернення і запити підготували нові депутати (НАЖИВО) 

Скільки недоотримає бюджет Тернополя через карантин та на що планують збільшити витрати - новини із сесії.

На засідання депутати з'явились практично у повному складі. Не було лише депутата від "Слуги Народу" Віктора Гевка. На своїй сторінці в Instagram він опублікував фото з відпочинку в Маямі-Біч, що в США. 

Відео дня

Перед початком засідання ми поспілкувались з депутатами. У них запитували таке: 

- Скільки років Тернополю?

Правильна відповідь: 480. Перша згадка – 1540 рік.

- Як колись називали Тернопільський став?

Правильна відповідь: Тернопільський став до 1992 року називали "Комсомольське озеро".

- Скільки тисяч квадратних метрів землі у одному гектарі?

Правильна відповідь: 10 000 кв. м.

- Що таке регламент сесії?

Правильна відповідь: Встановлює порядок скликання і проведення сесії ради, формування виконавчих органів ради, порядок прийняття рішень та звітів, порядок. Регламент ради затверджується не пізніше як на другій сесії, зміни і доповнення до нього приймаються сесією міської ради за пропозицією міського голови, постійних комісій, депутатів ради.

- Що таке кадастровий номер?

Правильна відповідь: 

кадастровий номер земельної ділянки – це як ідентифікаційний податковий номер, який є в кожного з нас. Тобто, кожна, офіційно зареєстрована земельна ділянка має свій унікальний код, який не повторюється та залишається із землею весь час.

- Скільки сіл входить до Тернопільської МТГ?

Правильна відповідь: До складу громади входять 1 місто (Тернопіль) і 10 сіл: Вертелка, Глядки, Городище, Іванківці, Кобзарівка, Курівці, Малашівці, Носівці, Плесківці та Чернихів.

Найбільше неправильних відповідей було про колишню назву Тернопільського ставу. Депутати говорили, що радянських часів і зовсім не пам'ятають. Ще практично ніхто не відповів на питання про кількість сіл в Тернопільській ОТГ. Мовляв, нещодавно їх кількість змінилась. 

І хоча питання були нескладними, але депутати реагували на них по-різному. Хтось відмовлявся спілкуватись з журналістами, мовляв, налаштовуються на роботу. Хтось - уважно слухав та роздумував, комусь підказували колеги, що були поряд.

Один із депутатів, після того, як не відповів на більшість питань, вирішив запитати в журналістки "скільки буде 6 помножити на 7", а в додачу сказав: "Не займайтесь провокаціями". 

Радимо переглянути відео. Буде цікаво. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач54

    Овчарук каже знаю всьо про бабську піхву гінеколог недодєланий
  • Читач54

    Овчарук тупорилий
  • Юрій Дейнека

    Помилкою є те, що Тернопіль має не ОТГ, а МТГ - міська територіальна громада
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up