Партнер рубрики Події

"Їдеш менше - платиш більше?" Чи реально обміняти квиток на поїзд та повернути собі гроші: ми перевірили

"Їдеш менше - платиш більше?" Чи реально обміняти квиток на поїзд та повернути собі гроші: ми перевірили
  • Коли Тернопіль оголосили "червоною зоною" карантину, у місті припинили посадку та висадку пасажирів на залізничному вокзалі. Не були доступні і квитки, тому їх доводилось купувати до інших міст.
  • Чи можна замінити квиток тепер, чи повернуть гроші за нього, дізнавався журналіст «20 хвилин».

Хоча через кілька днів обурень пасажирів у Тернополі та Луцьку, де оголосили "червоні зони", «Укрзалізниця» все ж дозволила висаджувати пасажирів тут. Однак купити квиток з висадкою у Тернополі не можна було.

- Я мав їхати до Миколаєва, придбав квиток туди, однак назад одразу не взяв і через кілька днів Тернопіль опинився у "червоній зоні", - розповідає Вадим. – Квитків назад з кінцевою у Тернополі не було ні в касі залізниці, ні онлайн. Хоча його можна було купити у будь-яке інше місто. Доки не розкупили хороші місця, взяв квиток до Львова. Мені пояснили, що я зможу його замінити при необхідності, якщо "червону зону" скасують.

«Квитки повертаємо, але це не вигідно»

Ми вирішили самі перевірити, чи можна замінити квиток на новий, щоб повернути частину коштів, однак у онлайн-касі такої функції ми не знайшли. Можна лише повернути квиток і одразу його перекупити, але уже з іншою кінцевою станцією. Квитки з посадкой чи висадкою у Тернополі вже доступні:

Відео дня

На залізничному вокзалі нам пояснили – квиток можна замінити, однак це не вигідно.

- Якщо ви купили квиток з висадкою у Львів, бо на Тернопіль через червону зону квитків не було, то ви можете з цим квитком вийти у Тернополі, - пояснила касирка. – Замінити його можна, однак це буде повернення, і його робити не вигідно. Хоч у квитку не буде зайвої станції – повернення коштуватиме 44 гривні. Тому ви ще лишитесь в мінусі.

То що, питає співрозмовник: "Їдеш менше - платиш більше?"

Замінювати квиток є сенс тоді, якщо ви купили квиток, до прикладу, з висадкою у Хмельницькому, а вам треба у Тернопіль. Тоді краще доплатити суму за повернення та проїзд до Тернополя, щоб заощадити час та гроші на проїзд у автобусі.

Чи міняти квитки зараз?

У довідковій вокзалу пояснюють, що наразі у місті відновили посадку та висадку пасажирів, оскільки місто вийшло з "червоної зони". Однак у п’ятницю, 14 серпня, після чергового засідання Центральної комісії з надзвичайних ситуацій, усе може змінитися.

На залізниці кажуть, що якщо вам потрібно буде їхати на потягу – краще придбати квиток зараз.

- Ми не можемо сказати, чи буде посадка та висадка, якщо у Тернополі знову оголосять червону зону, - кажуть у довідковій. – Такої інформації немає. Але висадку пасажирів ми проводили. Якщо посадку знову заборонять – квиток можна буде повернути та отримати повну вартість. Також можна буде сісти на станціях міст, що не перебувають  у "червоній зоні".

Наразі ж залізниця працює у звичному режимі. Пасажирські потяги роблять зупинки у місті.

А як вважаєте ви, чи потрібні такі обмеження з посадкою пасажирів? Пишіть у коментарях!   

Читайте також: 

Тернопіль тепер у жовтій зоні. Чи можна сісти на потяг в місті та чи продають квитки?
«Їхали з червоної зони, а мій квиток анулювали»: що робити, якщо вас намагаються висадити з потяга
Залізничний вокзал пустує, бо в Тернополі зупинятися тепер зась (ФОТО ДНЯ)
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up