Партнер рубрики Події

Чоловік з Монастирищини, у якого підтвердили коронавірус, контактував із сотнями людей

Чоловік з Монастирищини, у якого підтвердили коронавірус,  контактував із сотнями людей
  • Коронавірус у 68-річного жителя села Ковалівка Монастириського району підтвердили увечері 23 березня. 
  • Чоловік контактував зі священником, у якого теж підтвердили хворобу на похороні, де були ще сотні людей.
  • Яких заходів дезінфекції вживають в районі та чи дотримувались безпеки при перевезенні хворого в Тернопіль, дізнавались журналісти "20 хвилин".

Зараз 68-річний чоловік перебуває у інфекційному відділенні Тернопільської лікарні швидкої допомоги. У штабі для боротьби з коронавірусом повідомляють, що стан його важкий. 

Відомо, що  чоловік, у якого виявили коронавірус, міг бачитись зі священником із Заліщиків на похороні у ще одного отця, який родом із Монастирищини, але служив у Заліщицькому районі.

На похороні того дня були присутні ще 12 отців та кількасот людей з Заліщицького району та з села Швейків Монастириського району, звідки родом був покійний священник. 

Відео дня

Місцеві жителі із села Швейків кажуть, що священник Барановський помер ще у перші дні березня, а через тиждень на Монастирищині священники знову зібрались, щоб відслужити 9-ий день за покійним. На поминках міг бути і пенсіонер. 

- На поминках було багато священників, спочатку служба була у нашому храмі, а поминальний обід - у Ковалівці, - каже жителька села Швейків пані Оксана. - На службі було дуже багато людей з нашого села, наразі надіємось, що ніхто не заразився. 

Кілька разів був у Монастириськах

Місцеві розповідають, що 68-річний чоловік жив сам, у Монастириськах у нього живе одна донька, інша - в Кременці. 

- Він кілька днів сам був вдома, не звертався до лікарів, - каже жителька села Ковалівка пані Віра. - Потім ходив на рентген у монастириську лікарню. Кажуть, що спочатку він нічого не казав. Він не був ізольований. Тому людей справді зустрічав багато. 

Далі ж чоловіка таки забрали в лікарню. Проте вирішили спочатку лікувати чоловіка у Чорткові. 

Як розповідають місцеві, зараз у монастириській лікарні у важкому стані із запаленням легенів ще одна жінка. Проте у неї підтвердили грип. 

Халати, у яких були медики, палив місцевий активіст

У одній з місцевих спільнот в соцмережах, люди активно обговорюють заходи безпеки. Найголовніше - закликають залишатись вдома. 

Один із місцевих активістів Олександр Сидоришин, після того, як чоловіка забрали в лікарню, чоловіка відвозили в Чортків на єдиному в районі автомобілі швидкої допомоги. А костюми, у яких були медики, просто викинули у смітник біля лікарні. 

Чоловік переконує, що ті костюми він спалив сам. У мережі опублікував відео, на якому зафільмував це.

Провели дезінфекцію в церквах

Ще до оголошення результату тесту на коронавірус, у двох церквах села Ковалівка та Швейків, рятувальники провели дезінфекцію. Про це вони розповіли на офіційній сторінці у Facebook.

- У Монастириському районі в селах Швейків та Ковалівка рятувальники провели дезінфікування двох церков та місцевий продуктовий магазин, - йдеться в повідомленні. - У  Монастириськах спеціальними розчинами були промиті приміщення та авто швидкої допомоги. Дані заходи здійснюються з метою запобігання розповсюдженню інфекційних захворювань.
Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає громадян неухильно дотримуватись карантинних заходів, аби не допустити поширення вірусних інфекцій! 

Також відомо, що спеціальні служби вже встановили коло осіб, які контактували з хворим.

Міністерство охорони здоров'я України закликає: пильно слідкуйте за своїм здоров’ям, адже ситуація з поширенням коронавірусної інфекції дуже серйозна. МОЗ України рекомендує регулярно провітрювати приміщення та дезінфікувати поверхні: дверні ручки, робочий стіл, вимикачі, мобільні телефони тощо. А при перших симптомах ГРВІ телефонуйте сімейному лікарю.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Hanna Gryshchuk

    А то треба було робити такий помпезний похорон отцю Барновському, коли ми вже знали про коронавірус. Не навчені наші священники скромності. Їхні поступки і проповіді дуже різняться.Ще й поминальна служба і баль в кафе. "Пір во время чуми"
  • Віталій Шумський

    Завжди знав, що церква то розсадник зарази.
  • Хтось

    В нас на Західній Україні люди завжди собі думають, що священники завжди праві.Але було написано, що він звернувся за допомогою на 9 чи 10 день хвороби.Я не знаю, коли був даний похорон, але в ЗМІ йшлося про 2 похорони і звичайно Служби Божі.Якщо даний священник від того часу, як захворів, перебував вдома, то я прошу вибачення в нього і всіх, хто його тут захищає, а якщо ні, то висновки робіть самі.Хіба 2 тижні назад не було зрозуміло, що хтось з-за кордрну привезе цю заразу?
  • Ігор Буда

    шкода, що мізки не підлягають дезінфекції.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up