Чому батареї гріють в одного, а платити мають всі?

Чому батареї гріють в одного, а платити мають всі?

З 15 квартир будинку лише в одній централізоване опалення. Однак всі мешканці змушені платити за це. Чому? – з'ясовувала журналістка «20 хвилин».

- В будинку, де я проживаю, лише 15 квартир, - розповіла у листі в редакцію постійна читачка пані Марія. - І тільки одна з них має централізоване опалення, всі решта 14 - мають індивідуальне.

В під'їзді також опалення немає, пише читачка. В більшості квартир навіть немає труб, які підведені до цього централізованого опалення. Але мешканці всіх квартир чомусь зобов'язані сплачувати жеку - ПП "Східний масив", - плату за користування цими трубами, бо це є в структурі витрат на утримання будинку.

- Добитись відповіді від наших чиновників, чому всі мають сплачувати за одного,  ми так і не змогли, - пише жінка. - Чому мерія не думає ось про такі випадки і не переводить таких споживачів опалення на індивідуальне? Це ж скільки коштів витрачається на опалення цієї квартири! В сусідніх будинках теж індивідуальне опалення, тож централізоване підведене через піввулиці лише для однієї квартири. Може, Ви нам в цьому допоможете?

Відео дня

Як повідомили в ПП "Східний масив", проблема дійсно існує, однак її вирішення - не в компетенції обслуговуючого підприємства.

- Ще у 2013 році міськрада давала запит до Міністерства регіонального розвитку щодо таких ситуацій, - каже директор ПП «Східний масив» Михайло Дереворіз. – З того часу нічого не змінилося.

Серед варіантів виходу з цієї ситуації, в жеку бачать єдиний: щоб мешканці єдиної квартири перейшли на індивідуальне опалення. Хоча, зізнаються, змусити це зробити нікого не можуть.

- Витрати за надання таких послуг мають бути включеними до складу тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для всіх споживачів не залежно від того, чи встановлені в квартирі індивідуальні системи опалення та гарячого водопостачання, чи ні, – йдеться у відповіді Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Повний текст відповіді Міністерства – дивіться на фото.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Lyubov Levenets

    В нашему  під'їзді по Бандери 92 не гріє стояк дитяча кімната-ванна. Працівники ПП Східний масив вже третій рік не можуть знайти причину  Рахунки на опалення приходять на всю площу. В решті кімнат батареї ледве теплі. А ось в будинку де знаходиться сам ППСхідний масив - батареї у людей гарячі.
  • marijka

    на фото ст 3 наводиться стаття382 Цивільного кодексу де визначено, що вважати спільною власністю співвласників - те чим користуються або обслуговує більше однієї квартири. Але комунальники чомусь на це не звертають уваги.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up