Партнер рубрики Події

Даша Астаф'єва озвучить оповідання про Теребовлю

Даша Астаф'єва озвучить оповідання про Теребовлю
  • «Книга Дивностей» – таку назву має збірка оповідань 2018 року теребовлянця Назарія Занози.
  • Вона увійшла до списку видань, який озвучать для українського додатку аудіокниг Underbooks.

Ідея такої корисної справи у популярної артистки та телеведучої Даші Астаф'євої виникла під час війни, коли вона почала волонтерити. Співачка готувала страви для наших бійців, зокрема, чистила десятки кілограмів картоплі за день. Аби відволіктись від монотонності, вона слухала аудіокниги. Зізнається, що використовузавала російський додаток, бо українського не знайшла. Потім Даша вирішила створити його сама.

Про це йдеться у повідомленні Туристично-інформаційного центру Теребовля.


Отже артистка зі своєю командою та видавництвом Laurus озвучують українські твори. Вони мають на меті знайомити українців із новими письменниками та вітчизняною класикою. І ми дуже пишаємося тим, що серед інших жителі різних областей країни слухатимуть оповідання автора з Тернопільщини про його рідний край – Теребовлю.

Відео дня

«Сподіваюся, що це змотивує сучасних авторів писати, а українців слухати українське», – зазначає Астаф'єва.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про те, що Міністерство культури України допоможе гурту TVORCHI з Тернополя поїхати у промотур Євробачення. Ми також цікавились, як артисти представлятимуть нашу країну на пісенному конкурсі. А ще наші журналісти спілкувались з містянами про їхні музичні вподобання, дізнавались, як вони змінились під час війни.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up