Партнер рубрики Події

Депутати Тернопільської облради «Проти» Московського патріархату і «За» повернення Почаївської Лаври державі

Депутати Тернопільської облради «Проти» Московського патріархату і «За» повернення Почаївської Лаври державі
  • 22-го березня на засіданні Тернопільської обласної ради підтримали державні ініціативи щодо перейменування Росії на Московію та заборони Московського патріархату, зокрема, – на території Тернопільщини.
  • Ухвалили і низку інших важливих питань державного та обласного значення.

Про такі важливі рішення на своїй сторінці у Фейсбук написав Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Зокрема, він зазначив, що обласні обранці ухвалили звернення про електронну петицію «Щодо підтримки законопроекту про заборону УПЦ МП в Україні». Присутні на засідання також проголосували звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України, Кабінету Міністрів України про підтримку Проекту Закону про заборону Московського патріархату на території України. Нагадаємо, цей законопроєкт зібрав на свою підтримку майже 100 тисяч підписів.

Відео дня

Крім того, обласні депутати  звернулись до Прем’єр-міністра України, Міністерства культури та інформаційної політики України з вимогою розірвання договору «Про безоплатне користування Свято-Успенською Почаївською Лаврою – комплексом споруд Почаївської Лаври – пам’ятками архітектури, що є державною власністю і належать до сфери управління Держбуду України». Цей договір був укладений 12 грудня 2003 року між Державним комітетом України з будівництва та архітектури та Свято-Успенською Лаврою Української Православної Церкви до 2052 року. Депутати прагнуть повернути Почаївську Лавру державі.

На засіданні сесії більшістю голосів підтримали й ініціативу депутата Богдана Бутківського – нині захисника України. Військовослужбовець виступає за відновлення історичної справедливості – перейменування Російської Федерації на Московію.

Тернопільські обласні обранці опротестували вилучення з переліку обов’язкових предметів Історію України. Це стосується національного мультипредметного тестування, яке цьогоріч складатимуть випускники.

Нагадаємо, що 23 лютого Верховна Рада України прийняла урядовий проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року». Зокрема, вирішила, скоротити перелік предметів з чотирьох до трьох, таким чином вилучивши зі складу обов’язкових Історію України. Це було зроблено для того, щоб скоротити час проведення іспиту з метою безпеки учасників НМТ.

Депутати Тернопільщини також не допускають гендерну рівність одностатевих відносин в Україні, яка зараз активно обговорюється. На підтримку цього законопроєкту запущено електронну петицію «Легалізація одностатевих відносин в Україні за попереднім публічним обговоренням», яка не набирає необхідної кількості голосів.

Ще одним сміливим рішенням депутатів облради стало звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про підтримку проекту Закону України «Про зміни до кодексу законів про працю щодо встановлення українських свят». Обранці Тернопільщини пропонують внести до переліку державних свят День народження визначного борця за Українську державу, Провідника ОУН Степана Бандери, яке відзначається 1 січня.

І на останок такого плідного пленарного засідання проголосували за проголошення 2023 року роком Любомира Гузара (глави Української греко-католицької церкви, який помер у 2017 році) та Наукового Товариства ім. Т. Шевченка на Тернопільщині.

Ось таким досить насиченим та емоційним виявився порядок денний пленарного засідання сесії Тернопільської обласної ради. Нагадаємо, що раніше журналісти редакції «20 хвилин» вже розповідали про деякі питання, які розглядали депутати. Вони стосувались змін у проведенні мультипредметного тестування для вступників. Ми також цікавились думкою тернополян з приводу реєстрації одностатевих відносин на законодавчому рівні. Цікаво – переходьте за посиланнями нижче.

 

Читайте також:

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Степан Петрович

    Яка вона правда про походження московитів?

    Чому вони агресивні і кровожерливі загарбники?

    Чи є московити слов’янами в принципі?

    Яка ціль московського міфу про єдиний з українцями народ?

    Хто такі яхи-яги та до чого тут татари Батия?

    Яхветизм та одинізм як підоснова московської агресивної ідеології.

    Чому окультні батьки московитів – це Баба Яга та Кощій?

    Стаття: “ВОРОГ ЯКИЙ ЗАВЖДИ МАСКУВАВСЯ ПІД ДРУГА” –

    https://uamodna.com/articles/vorog-yakyy-zavzhdy-maskuvavsya-pid-druga/

    Варто прочитати і знати…

  • Микола Шкарупа

    Але в Кременці вже купола поміняли..Поки родите не буде вже що рішати.
  • Петро Беріт

    Ото швидкість! Ще 10 років війни не пройшло як депутати вродили!
    А дивуємось що Європа повільно зброю дає, тут у нас тормози сидять ще серйозніші...
  • Марія Якимів

    Нарешті вродили !!!

keyboard_arrow_up