Партнер рубрики Події

Десята річниця АТО. Дякуємо військовим, які стали на наш захист

Десята річниця АТО. Дякуємо військовим, які стали на наш захист

Сьогодні рівно 10 років тому розпочалася Антитерористична операція на сході України. Вже десятиліття триває війна...

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський подякував військовим, які навесні 2014 року стали на захист України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Сирського у Facebook.

Головком нагадав, що 14 квітня 2014 року на виконання рішення РНБО розпочалася Антитерористична операція. Це була реакція України на захоплення Слов’янська спецпідрозділом ФСБ з міжнародним злочинцем за наказом очільника Кремля.

З честю виконував обов’язки і начальника штабу Антитерористичної операції, і заступника керівника Антитерористичної операції, і керівника Антитерористичної операції,  зазначив Сирський.

Відео дня

Головнокомандувач подякував українським захисникам та захисницям, які навесні 2014 року стали до лав підрозділів Сил безпеки і оборони України.

— Дякую кожному, хто захищав і захищає незалежність України. Цього дня ми повинні згадати і пом’янути усіх українських захисників і захисниць, які поклали свої життя за свободу нашої держави у протистоянні російській навалі. Вічна слава і вічна пам’ять нашим героям,  написав він.

Сирський додав, що боротьба проти російських окупантів триває, а «усі, хто брав участь у Антитерористичній операції, дуже добре засвоїли, що українське сонце сходить за териконами на Донбасі».

Можливо, це малюнок: текст «10P 10 pokiB ATO a»

 

10 років початку АТО

Нагадаємо, 12 квітня 2014 року загони бойовиків під командуванням терориста, полковника ФСБ Ігоря Гіркіна захопили управління МВС у Слов’янську та Краматорську. Тоді загарбники почали наступ на інші населені пункти на сході України. Цьому також передувала анексія Криму.

У відповідь на ці події 14 квітня 2014 року тодішній виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов оголосив про початок Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Воєнний стан не був введений, оскільки наприкінці травня 2014 року в Україні мали відбутися вибори президента, які було б неможливо провести за таких умов.

З 30 квітня 2018 року формат АТО було змінено на Операцію об'єднаних сил (ООС). Командування операцією передали до Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ.

24 лютого 2022 року російські війська почали широкомасштабне вторгнення в Україну. Активні бойові бої відтоді розгорталися на лише на Донбасі, але й півдні та півночі України.

На зображенні може бути: карта та текстНа зображенні може бути: текст «10 10 poKiB ATO росия посл.довно зривала виконання Минских угод: y частини припинення вогню, видведення оброснь, допуску представникйв Micii Организаци безпеки та спивробитництва в εροπί.»На зображенні може бути: текстМожливо, це ‎1 особа та ‎текст «‎10 ATO poKiB ال سط さe РО Л Штурм першого украйнського ми - Слов'янська -очолював росийський офицер irop ripkiH, V учому BİH сам зизнався: <<Якби наш 3ariH не перейшов кордон, в резуль все б скинчилося, яК y Харковй, як в Одеси>.‎»‎‎ в стилі попартНа зображенні може бути: текст «10 10 poKiB ATO 4 росийська регулярна армия брала участь y .и проти Украйни. За оцинкою США, y 2015 роцί на Донбаси було близько 12 тИсяч росийських вίйськових. 3СУ неодноразово брали росияну полон, я вже τοДί розповидали, що були "на учениях".»На зображенні може бути: текст «10 ATO poKiB 生0三年 УкрайΪна активно намагалася започаткувати мирний д.алог ще y 2014 роцί. Однак yci спроби досягнення перемир'я зак.нчилися пиСля 63 атак росиян на украйнськ позиЦ.й та 23 загиблих украйнських б.йЦ.в. Аналогично росияни зарвали Bci iHLi спроби припинення вогню.»На зображенні може бути: вогонь та текст «10 ATO poKiB 次 росйськ маронетки проголосили фейкови "республ.ки" в Одесй та Х pahiwe, нίЖ y Лугансъку. Загалом πγτίΉ публично претендував на "новорослю" y склади семи областей, але П'ять вдалося вчасно в.дстояти активистам та правоохоронцям.»На зображенні може бути: текст «10 .в ATO 用 Донбас це сторична частина Украйни. Паланки Запоризькой Ciyi були тут на сто в paHiwe, ниЖ США купили Штат Луйзана.»

Читайте також: 

Загинув наш захисник Сергій Коновал, який боронив Україну від 2014-го року

Одночасно з побратимом Сергієм Коновалом, загинув Герой Тарас Петришин

Осиротіли троє дітей, яких пішов захищати: підпишіть петицію для Героя з Тернопільщини

В бою загинув наш захисник зі Зборівщини Петро Сагайдак

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Лена Праскурнича

    І що вона зробила?
  • Svitlana

    От якби не якесь незрозуміле ато почалось, а війна в прямому сенсі  того слова, то було б по-іншому. Підміна понять потягнула за собою підміну дій

    Ярослава reply Svitlana

    Якби Україна оголосила в 2014 році війну, то стала  б агресором!
    Відповідно була б  винуватицею.Зрозумійте це!
    А так АТО - боротьба з терористами/колаборантами, до яких втиху підтягнулась армія рашки....тому й захопили Донбас
    І в нас на той час армії,як такої не було! І Чорном.флот на 90% зрадив присязі та примкнув до рашки...

    Якби рашка в відкриту зайшла 2014го  в Україну, як в 2022му, то ми з вами,бандєровци і нацисти,  отут не сперечались.... ми або були в землі давно, або пєлі б оди кацапстану і славілі лєніна
    А от чому рашка не посміла піти на нас повномасш.в 2014му і стерти нас з лиця землі, то додумайтесь самі.

    Павло reply Ярослава

    Ви що, єдМарафону не вірите??? Свята людина! Підтримую!
  • Nazar

    Не АТО а війна…. Бляха, люди будьте свідомі вже нарешті!!!!
  • Людмила М

    Відео - це захоплення відділку міліції Краматорська

keyboard_arrow_up