Партнер рубрики Події

Осиротіли троє дітей, яких пішов захищати: підпишіть петицію для Героя з Тернопільщини

Осиротіли троє дітей, яких пішов захищати: підпишіть петицію для Героя з Тернопільщини

Петицію про присвоєння звання Героя України військовому з Чортківщини Івану Триньці просять підписати від імені батьків. Залишилось небагато часу 

Герой Тринька Іван Іванович народився 2 грудня 1980 р. Ніколи не служив в армії, але, не чекаючи на повістку у березні 2022 року добровольцем пішов до лав тероборони, у складі якої вирушив на фронт захищати рідну Україну.Був зарахований до: 3 механізованого відділення, 2 механізованого взводу, 9 механізованої роти, 3 механізованого батальйону, військової частини А0222.

29 серпня 2022 року, обороняючи суверенітет своєї держави, вірний військовій присязі, внаслідок травм несумісних з життям, військовий загинув в ході виконання бойового завдання під час мінометного обстрілу в районі села Велика Новосілка Волноваського району Донецької області.

— Добродушний, спокійний, чесний дуже любив і шанував своїх батьків, сім'ю та був для них неабиякою опорою. Був вправним господарем, люблячим батьком, свідомим патріотом України, так згадують чоловіка ті, хто його знав. — Ще о 5 ранку 29 серпня 2022 р на власній сторінці у Фейсбук Іван поширив пост про важливість української мови. Того ж дня його не стало...

Тринька Іван Іванович з честю та гідністю виконав свій обов'язок громадянина України щодо захисту своєї держави. До останнього подиху залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині. 

Був вірний своєму обов'язку

Під час проходження служби на займаній посаді герой ТРИНЬКА Іван Іванович виявив відмінні професійні та ділові якості. До виконання своїх службових обов'язків відносився сумлінно і з почуттям відповідальності. Функціональні обов'язки та керівні документи відповідно до займаної посади знав і керувався ними в повсякденній роботі.

Професійно підготовлений. Володів добрими організаторськими здібностями і професійними якостями. Особисто, як солдат виконував свій військовий обов'язок відмінно.

Працездатність, наполегливість та ініціативність в роботі добра. Поставлені завдання виконував сумлінно, в більшості випадків не потребував стороннього контролю. Не зважаючи на відсутність бойового досвіду, сумлінно і старанно виконував свої службові обов'язки в бойових ситуаціях. Здатний критично оцінювати свою діяльність та самовдосконалюватись. У відношеннях до людей завжди тактовний та ввічливий.

— Від імені батьків просимо Вас, пане Президенте, присвоїти Триньці Івану Івановичу звання Герой України (посмертно) із врученням ордена «Золота Зірка»,  пишуть автори петиції. 

Загинув під час мінометного обстрілу під Волновахою

Нагадаємо, раніше журналісти «20 хвилин» розповідали про чин поховання Героя.

Відео дня

У Героя залишились мама Ганна Василівна, батько Іван Васильович, брат Василь, сестра Тетяна, а ще троє дітей, двоє старших народились і проживають у Польщі, семирічний молодший син – в Україні, розповів староста с. Новоставці Іван Когут.

— Іван ніколи не служив в армії, але з початком повномасштабної агресії пішов добровольцем на війну, — розповів Іван Когут. — Добрий будівельник, працював на сезонних роботах. Колись давно був у Польщі, останні років 10 – в Україні.

Читайте також: Залишилось мало часу: брат загиблого захисника просить підписати петицію

Йому навіки 32: на Шумщині відкрили меморіальну дошку захиснику Тимофію Антощуку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (48)
  • Luba Buhaj

    Підтримую петицію
  • Lesya Sydor

    Підтримую
  • Михайло Євусяк

    Підтримую
  • Ольга Заставна

    Підтримую

keyboard_arrow_up