Партнер рубрики Події

Дивовижні картини, патріотичні келихи й ангелики із пряжі. Як минула п’ята благодійна барахолка? (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Дивовижні картини, патріотичні келихи й ангелики із пряжі. Як минула п’ята благодійна барахолка? (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • Повітряна тривога, яка закінчилась майже ополудні, не стала на заваді благодійній барахолці у підтримку ЗСУ, яку вкотре влаштували біля фонтану «Кульбаба». Тут попри по-осінньому холодну погоду людно.
  • Містяни активно підходили до стійок із крамом, цікавились, приміряли одяг, купували щось для себе, рідним або на подарунок, знаючи, що кожна витрачена гривня піде на добру мету – допомогу нашим захисникам.
  • Що цікавого продавали на барахолці і за яку ціну? Читайте у репортажі.

Одна зі співорганізаторок події – Дарця, не пропустила ще жодного так званого гаражного сейлу. Жінка розповідає: свої речі давно продала, тож тепер допомагає решті учасників барахолки: то стійки поставити, то запакувати печиво чи інші солодощі, то розкласти товар, аби виглядав презентабельно.

– А ще потрібно посміхнутись 3-5 гарним хлопцям, аби все занесли всередину, якби пішов дощ, бо столи дерев’яні і страшенно важкі. Моя допомога, – жартує вона, – створювати присутність людей тут. Це моя п’ята барахолка, але щоразу ми приносимо щось нове. Це смаколики, одяг, прикраси, іграшки, коляски для діток, валізи, дипломати, капелюшки. Сьогодні нам не перешкодила зібратись навіть тривога. Хоча я її й не помітила, бракувало часу слідкувати за цим…

Відео дня

Щодо асортименту, то на сьогоднішній барахолці очі буквально розбігались. Тут є все, що заманеться. Вразила дивовижна біжутерія. Зокрема, автентичні українські прикраси ручної роботи можна було придбати за 150-850 гривень. Ціни на яскраві сережки, підвіски та брошки (дерев’яні і з скляними вставками) коливались від 180 до 220 гривень. Крім того, тут продавали мінімалістичні прикраси зі штучних перлин. Вони вартували орієнтовно 120-450 гривень.  

За одяг просили небагато – все коштувало по 50 гривень. Окремо стояла стійка з дитячими речима. Також охочі могли купити тут сезонне взуття, косметику, парфуми тощо. Лежали патріотичні шопери, дипломати й сумки.

На благодійний розпродаж принесли чимало книг – як українських авторів, так і зарубіжних, авторські картини (живописні, зі стрічок абощо). В’язані іграшки, приміром ангелики, сердечка, черешеньки та різні фігурки вартували 150 грн.

Тернополянка Еля має свій бренд картин та робить біжутерію для магазинчику creative.shop.eleonora. Сторінку у соцмережах поки не створила. Вона особисто знайома із Надією Ротман – головною затійницею барахолки. Завітала сюди вдруге, і нині принесла на продаж власні унікальні вироби.

– За професією я біолог-хімік, а працюю викладаю малювання і є фотографом. Ще створюю сережки, браслети та підвіски, розписую шопери й подушки. Професійно займаюсь малюванням понад шість років. Минулоріч мала власну виставку в одній з місцевих кав’ярень. Одну з картин я принесла сьогодні, щоб продати її і виручені кошти перерахувати армії. Ми от-от розклались, та тішить, що люди вже підходять, цікавляться, купують щось, – говорить Еля.

Знайти на своєрідних прилавках можна було милі листівки, бокали, стакани й чашки з креативними надписами за 170-270 гривень, запальнички із фразами, які давно стали мейнстрімом, типу «Русский корабль, иди…», головні убори.

Так як барахолка давно вийшла за рамки звичайного «розпродажу», містяни могли придбати тут смачну домашню випічку – патріотичні імбирні пряники, печиво, цукерки, льодяники.

Всіх пригощали ароматною гарячою кавою всього за 10 гривень. Пропонували також незвичайну лотерейку у підтримку Збройних Сил України, аквагрим для дітей і навіть тату хною.

Читайте також: Відволікайтесь від поганих новин волонтерством: радить фотографиня з Тернополя (ІНТЕРВ’Ю)

А ви купували що-небудь на барахолках? Як вам загалом така ідея? 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up