"Для нас це втрата, яка не перестає боліти": черговий суд у справі вбивства тату-майстрині. Що відомо?

"Для нас це втрата, яка не перестає боліти": черговий суд у справі вбивства тату-майстрині. Що відомо?
  • Суди у справі вбивства тернопільської тату-майстрині Тетяни Підвашецької тривають із початку осені 2019-го року. У злочині підозрюють 25-річного Андрія Горбатюка. 
  • Чергове засідання відбулось 2 червня у Тернопільському міськрайонному суді.  На засіданні допитали свідків. Проте журналістів попросили покинути залу. 

Підсудний у справі Андрій Горбатюк зараз перебуває у Чортківському СІЗО. У засіданні він брав участь через онлайн-зв`язок. До речі, у суді вже відновили відкриті слухання після карантину. Проте, присутні зобов`язані дотримуватись маскового режиму. 

Інтереси Андрія Горбатюка в суді представляють адвокати Петро Грода та Тарас Боднарчук.

Читайте також: "Адвокат переконує, що є інші особи причетні до вбивства: нові подробиці у справі вбивства тату-майстрині" 

Відео дня

"На одязі виявили плями крові"

Попереднє засідання у справі Андрія Горбатюка відбулось 4 травня. Тоді суд оглядав речові докази. 

Як повідомляють у пресслужбі Тернопільського міськрайонного суду, на цьому засіданні досліджували одяг Горбатюка, у якому останній був на момент затримання.

- На деяких предметах одягу Горбатюка наявні плями речовини бурого кольору, - йдеться в повідомленні. - Окрім того, були оглянуті предмети, вилучені під час огляду місця проживання Підвашецькоі. На вказаних речах була кров.

Також 4 травня суд продовжив  Горбатюку термін тримання під вартою - до 2 липня 2020 року. 

Допитали свідків

2 червня відбулось чергове засідання, на якому вже допитували свідків. 

Серед них - подруга загиблої, майстер, який виконував ремонтні роботи у квартирі та сусіди. 

Колишній чоловік Тетяни Підвашецької на засідання не з`явився, хоча повістку йому відправили. 

Перед початком засідання прокурор Олексій Смередчук подав клопотання про видалення з судової зали журналістів, бо засідання перейшло в ту стадію, коли розголос певної інформації може завадити слідству. Суд не заперечував. Тому допит провели у закритому режимі. 

"Для нас це велика втрата"

Біля дверей судової зали журналістка "20 хвилин" поспілкувалась із подругою загиблої Тетяни Підвашецької. Жінка просила не називати її прізвища і каже, що їй дуже важко говорити, бо досі не може повірити у те, що сталося. 

- Для усіх, хто знав Таню, - це велика втрата, - каже подруга загиблої Тетяни. - Досі не можу повірити, що її немає. Її мама, бабуся, які за кордоном, та дідусь, з яким вона спілкувалась,  дуже сумують за нею. Минув час, а ці рани не перестають боліти. 

Наразі наші журналісти очікують інформацію про те, як відбулось засідання від спікера Тернопільського міськрайонного суду Анни Мостецької. Деталі розповімо незабаром. Стежте за матеріалами. 

Жінку вбили у квітні минулого року

В квартирі на "Алясці" знайшли мертвою власницю тату-салону

Нагадаємо, 27-річну тату-майстриню Тетяну Підвашецьку вбили у квартирі на вулиці Курбаса,9 16 квітня. Того ж дня підозрювати у вбивстві почали 25-річного Андрія Горбатюка. Чоловіка затримали у Львові. Міру запобіжного заходу Андрію Горбатюку обирали в міськрайонному суді 18 квітня. Мами підозрюваного в суді не було. Прийшов дідусь, колишній чоловік та подруга загиблої Тетяни. Підозрюваний після засідання сказав, що шкодує про те, що трапилося. Відео із засідання тут. 

Згодом у ГУ Нацполіції повідомляли, що підозрюваний перебуває у психоневрологічній лікарні у Скаржинцях Хмельницької області, йому у закритому відділені проводять стаціонарну психіатрично-психологічну експертизу для осіб, які перебувають під вартою.

На початку жовтня повідомили, що чоловік осудний, матеріали передали у суд.  Головуючий суддя: Петро Гуменний, суддя-учасник колегії: Віктор Братасюк, суддя-учасник колегії: Володимир Ромазан. Прокурор - Олексій Смередчук. На початку засідання суддя озвучив, що відбувається розгляд справи за 115 ст. Кримінального кодексу - "Умисне вбивство". 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • саша

    я не розумію як можна цілий рік судити

    Іван reply саша

    Ти їбло закрий
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up