"Для нашої сім'ї це дуже важливо": тернопільському хірургу Михайлу Стасіву встановлять меморіальну таблицю

"Для нашої сім'ї це дуже важливо": тернопільському хірургу Михайлу Стасіву встановлять меморіальну таблицю
  • Рішення про встановлення меморіальної таблиці лікарю, почесному громадянину Тернополя, учаснику АТО, майору медичної служби Михайлу Стасіву прийняли на виконкомі міської ради 27 березня.
  • Пам'ятну дошку прикріплять на фасаді "Центру первинної медико-санітарної допомоги", що на Острозького, 6, де він працював.
  • За словами дружини Михайла пані Ольга, відкриття заплановане в п'ятницю, 29 березня. 

- Меморіальна таблиця - ініціатива колег Михайла з  "Центру первинної медико-санітарної допомоги", - розповідає Ольга Стасів. - Для мене це дуже важливо. Дуже приємний і радісний момент, тому що для мене, для сина, нашої родини найважливіше, щоб та пам'ять про мого чоловіка, нашого тата жила якомога довше. І не лише в серцях його рідних, а й тернополян, усіх українців. Бо він проявив найвищу жертовність.  Добровольцем в зону АТО він пішов заради сина, сім'ї. І за Україну, він йшов, щоб рятувати там наших захисників. Тому пам'ять про таку людину, як мій чоловік, має жити вічно. Така подія для нас - радість, ми цього чекали і вдячні, що це відбудеться.

Упродовж 13 місяців, з серпня 2014 року до вересня 2015 року, Михайло Стасів служив добровольцем в зоні АТО, де надавав медичну допомогу бійцям. Він служив в медичній роті 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загалом за 20 років хірургічної практики у Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги цей лікар врятував сотні життів. З 2013 року медик працював заступником головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності Тернопільського міського комунального закладу "Центр первинної медико-санітарної допомоги". А у серпні 2014 року вирішив піти добровольцем в АТО. На війні кулі, снаряди та гради минали тернопільського лікаря, смерть знайшла його вже вдома – 1 квітня 2016-ого у 47-річного Михайла Стасіва сталася гостра серцева недостатність. Сумна новина про те, що його не стало, стала шоком для побратимів та рідних

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Олена Гринбер

    Вечная память
  • Светлана Кухарчук

    Слава Герою!
  • Наталя Демидчук

    Вічна пам'ять
  • Марія Репак

    ВІЧНА ПАМЯТЬ ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ співчутя рідним
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up