Партнер рубрики Події

До рятувальників Тернопільщини завітали «Хоробрі їжаки»

До рятувальників Тернопільщини завітали «Хоробрі їжаки»
  • Захистити дітей від повсякденних і воєнних небезпек, навчити правилам поводження у надзвичайних ситуаціях – таким вбачають своє завдання рятувальники Тернопільщини.
  • Днями вони ділились досвідом із юними пластунами.

Як поводитись у надзвичайних ситуаціях? Що робити, якщо ви натрапили на вибухонебезпечний предмет? Як діяти, якщо виникла пожежа? Відповіді на всі ці питання тепер знають пластуни, члени рою «Хоробрі їжаки». Саме вони завітали до рятувальної служби, аби познайомитись з її історією, повсякденними завданнями і навчитись власній безпеці, скориставшись порадами справжніх героїв-рятувальників.

Про це нам розповіли в Головному управлінні ДСНС України в Тернопільській області.

Відео дня

В ході екскурсії шановні гості побували в музеї пожежно-рятувальної справи Тернопільщини, відвідали кімнати мінної та пожежної безпеки. Пластуни також із задоволення дослідили автопарк надзвичайників та приміряли їхню форму.  

День видався цікавим та насиченим. Діти дізнались чимало корисних порад від рятувальників. А на пам'ять про захоплюючу зустріч отримали цікаві книжечки з корисними порадами, розроблені ДСНС України спільно з Дитячим фондом ООН UNICEF Ukraine.

Рятувальники Тернопільщини досить багато часу приділяють навчанню підростаючого покоління. Вони розуміють, що в сучасних реаліях діти України мають володіти елементарними навичками поводження  надзвичайних ситуаціях, які можуть врятувати їхнє життя. Так, раніше «20 хвилин» повідомляли, як рятувальники Кременеччини навчали школярів пожежній безпеці. А в Тернополі працівники ДСНС приймали в гостях «майбутню зміну» і розповідали студентам про особливості професії.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up