Партнер рубрики Події

«Добираються як можуть»: чому на одній з вулиць Тернополя дітям проблематично дістатися до школи

«Добираються як можуть»: чому на одній з вулиць Тернополя дітям проблематично дістатися до школи
  • Від початку навчального року Тернополем курсують спеціальні шкільні тролейбуси. Вони забезпечують належний доїзд учнів до шкіл на період карантину.
  • Та як бути дітям, що живуть на вулицях, куди тролейбуси не доїдуть? Як їм добиратися до школи?

В редакцію «20 хвилин» звернулася тернополянка Ірина та розповіла, що в основному діти, що проживають на вулиці Золотогірській та неподалік, ходять в школи, які розміщені на масиві «Дружба» та ближче до центру міста.

– Школа в Кутківцях знаходиться досить далеко, – каже пані Ірина. – Дітям доводиться вставати дуже рано і виходити до школи. Їздить маршрутка №15, але це молодий мікрорайон і дуже багато людей працює і нею дістається на роботу.

Відео дня

Вулиця Золотогірська на карті

Така проблема виникає не перший рік. Особливо важко дітям іти до школи зимою.

– Роками діти добираються як можуть, але мене вибила з колії новина про шкільні тролейбуси. Як бути дітям, що живуть на вулиці Золотогірська?

З відповідним питанням ми звернулися до міської ради.

– Шкільний транспорт запроваджений на основних магістралях міста, де найбільше дітей потребують перевезень, – повідомляє речниця міської ради Мар'яна Зварич. – Інші мікрорайони, в тому числі і вулиця Золотогірська, забезпечені основними маршрутами. Зокрема, на Золотогірську минулого року їздили шість автобусів маршруту №25, зараз - десять автобусів маршруту №15. Діти можуть доїхати до місць навчання цим транспортом. Також, поблизу розміщені школи №25 (Кутківці) та №30 (Пронятин).

Читайте також, хто платитиме за проїзд шкільним транспортом та кого впускатимуть?

А як вважаєте ви, чи потрібно залучати додаткові одиниці громадського транспорту, аби завозити дітей, що живуть на вулиці Золотогірська до школи? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Pavlo Orestovich

    Так
  • Oksana Suleymanova

    Школи потрібно побудувати у всіх мікрорайонах, бо всі вони тріщать по швах(((Нажаль,будинки ростуть як гриби,а школи і садочки ні(((Класи маленькі,учнів поза 30 дітей, це все сумно!
  • Tanya Kalinina

    Потрібно добудувати школу !!!!
  • Людмила Боднар

    А на що? Тут ж дітей нема. Думка людей не цікавить. Скільки писалося за не скасування маршруту 25 і що? ... ввічливо подякували за комент і зробили, як хотіли. Тесаме і тут, вже писалося чому немає шкільного автобуса і от що прозвучало - що це незручності, спричинені урядом - хоть розсмішили ... дякую😂
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up