Партнер рубрики Події

«Документалку» про тернопільських захисників показали у краєзнавчому музеї: коли наступні спецпокази?

«Документалку» про тернопільських захисників показали у краєзнавчому музеї: коли наступні спецпокази?
  • В обласному краєзнавчому музеї показали документальний фільм про звитяги бійців 105-ї окремої бригади територіальної оборони.
  • Він має назву «На день ближче до перемоги».
  • Ми дізнались, де відбудуться наступні покази та де їх відвідати.

У День Незалежності України в Тернополі презентували документальний фільм про 105-ту окрему бригаду тероборони. Тоді на дійство зібрались військові та їхні рідні, а представники місцевої влади нагородили бійців відзнаками та грамотами.

Вдруге допрем’єрний показ кінострічки організували 5 вересня у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. З міркувань безпеки захід не анонсували. Цього разу на перегляд фільму запросили краєзнавців та істориків Тернополя, а також внутрішньо переміщених осіб, які є учасниками проєктів музею. Завітали й кілька військових, волонтерів і ветеранів, щоб розповісти про 105-ту бригаду та її Героїв.

Відео дня

Фільм «На день ближче до Перемоги» складається із 16 історій військовослужбовців бригади, а також членів їхніх сімей, волонтерів і цивільних, які допомагають армії, говорить начальник служби зв'язків з громадськістю 105-ї бригади тероборони Юрій Кульпа.

– Це не сюжет повністю про бригаду. У стрічці показано лише кілька історій військових, які є у житті нашої частини. Ми акцентували увагу на бійцях, які приїхали з-за кордону щоб захищати Україну, на волонтерах, які роблять великий внесок у Перемогу, на захисниках, які виконують бойові задачі і відзначилися на різних напрямках: Запорізькому, Бахмутському, Харківському тощо. Цим фільмом ми донесли, що з перших днів війни пішли воювати представники всіляких професій: танцюристи, ковалі, співаки, лісники тощо. Але за короткий проміжок часу вони довели, що найголовніше – мати мотивацію «Це моя земля, моя Україна, ми повинні битися і перемогти у цій битві!» – каже він.

Показ документальної кінострічки «На день ближче до перемоги» у музеї вперше проводять у рамках тижня кіно від 105-ї окремої бригади тероборони. Надалі допрем’єрні покази, за словами Юрія Кульпи, влаштують у Західноукраїнському національному університеті, а також у Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою, що у місті Збараж. Такі події потрібні для військово-патріотичного виховання студентів і курсантів.

Юрій Кульпа додає, що їхня бригада постійно відкрита до співпраці. Тому якщо у якомусь закладі в Тернополі виникне бажання організувати спецпоказ фільму для дітей, студентів, колективу або ж просто  відвідувачів, звертайтесь за контактами, вказаними на Фейсбук-сторінці бригади.

– Є ще одна важлива новина! Наш фільм увійде до загальновійськового серіалу «Готові до спротиву», який організувало командування Сил територіальної оборони у Києві. Серіал містить фільми різних бригад та військових частин, зняті від початку повномасштабного вторгнення. Всі кінострічки – це сучасне віддзеркалення подій на лінії фронту. Ми третя бригада, яка зробила документальну стрічку і долучилась до проекту. Фільм показуватимуть на різних іноземних кінофестивалях, – додає Юрій Кульпа.

А ще невдовзі фільм «На день ближче до перемоги» стане доступним для перегляду у соцмережах та на ресурсі «ТРО МЕДІА». Його зможуть подивитись українці у будь-якому куточку держави.

 

Читайте також:

Усіх об'єднала війна: у Тернополі показали фільм про 105-у бригаду тероборони (РЕПОРТАЖ)

Глядачі аплодували стоячи: як у Тернополі режисер з акторами презентували фільм «Довбуш»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up