Кадрові зміни стартували. Що відомо про нового очільника Кременецького району Віталія Кудлака

Кадрові зміни стартували. Що відомо про нового очільника Кременецького району Віталія Кудлака
  • Рік він пропрацював на посаді голови Шумської райдержадміністрації. Як сам говорить, «це був кардинальний поворот в кар’єрі і серйозний виклик».
  • Що відомо про нового очільника одного з трьох районів Тернопільщини? Які в нього плани та як тепер житиме Кременеччина? 

 

Колишній очільник Шумської РДА і добре відомий активіст-демальянсівець Віталій Кудлак відтепер керуватиме Кременецькою райдержадміністрацією. 12 лютого 2021 р. своїм розпорядженням Президент України призначив його на посаду голови РДА. До Кременецького району після розподілу, нагадаємо, увійшла Кременеччина, Лановецький район, місто Почаїв і Шумський район.

— Рівно рік тому я розпочав свою роботу на посаді голови Шумської районної державної адміністрації. Це був кардинальний поворот в моїй кар’єрі і серйозний виклик, — написав на власній сторінці у Фейсбук Віталій Кудлак, коли Президент Зеленський звільнив усіх голів РДА. — Обійдусь без пустого пафосу, але хочу подякувати всім, хто повірив в мене на старті.

Відео дня

Коронавірус, вибори та адміністративно-територіальна реформа – вже одного з цього переліку достатньо, щоб зробити рік непростим для влади в країні. Особливо в країні, де проблеми накопичувалися десятиліттями, писав колишній очільник Шумщини.

— Чи все було ідеально – далеко ні. Чи впорались ми з викликами – думаю, що так. Хоча й не без проблем, — поділився з тернополянами Віталій Кудлак. — Але дорогу осилить той, хто йде. Рухаємось далі!

Хто такий Віталій Кудлак і що про нього відомо?

Кудлаку Віталію Ярославовичу лише 39 років. Він відомий громадський активіст та очолював ГО “Демократичний Альянс Тернопільщини”.

Разом з дружиною Галиною і двома доньками проживає у Великій Березовиці, що в передмісті Тернополя. Щоправда, доки керував Шумським районом, доводилось жити на два міста. Має наукове звання кандидата економічних наук. Був доцентом кафедри економіки та фінансів Тернопільського національного економічного університету. До речі, дружина Галина є  співавтором наукових праць з економіки. А їх у здобутку Віталія Кудлака — більше двадцяти. У січні 2020 р. очолив Шумський район.

Народився у с. Клебанівка Підволочиського району. Навчався у Тернополі, аспірантуру закінчував у Києві. Після чого працював викладачем у навчальному закладі.

Активний учасник акцій протесту, в тому числі і транспортного майдану у Тернополі. Детальніше читайте Тернополяни знову зібралися на транспортне віче
Ще в активістські часи був постійним блогером на сайті «20 хвилин», де підіймав гострі питання життя Тернополя.

— Я належу до цієї частини жителів нашого міста, які часто критикують дії місцевої влади та, час від часу, приймають участь в протестних акціях, — писав Віталій Кудлак в одному з блогів. – Відповідно не рідко чую: "все вам не так", "тільки б критикувати, а позитивних змін не хочете бачити" і т.д. Але по мірі своїх скромних сил намагаюсь думати критично та оцінювати ситуацію об'єктивно, тому спробою пояснити, чому для мене "не так".

Статки Кудлаків більш, ніж скромні

«Насамперед слід визнати, що ми живемо не в чорно-білому світі і при бажанні в будь-кому можна знайти свої плюси та мінуси. Наш міський голова в купі із заступниками та депутатським корпусом безперечно мають в свої діяльності позитивні приклади. Більш того, в цій "компанії" можна знайти цілком пристойних людей, які не помічені в "мутних схемах". Щоправда, на жаль, у свідомості громади весь негатив пов'язаний з діями місцевої влади поширюється також і на них», — написав Віталій Кудлак.

Подробиці і деталі читайте Тернопіль: що не так?

Декларація службовця більше, ніж скромна. Щоправда, у відкритому доступі є лише дані за 2019 р. Дані за 2020 р., коли був очільником Шумщини, з’являться у квітні 2021 р.

Отже, серед нерухомості у родини за 2019 р. був лише садовий (дачний) будинок у Березовиці 88, 9 кв м. В інформації щодо прав на об’єкт зазначено «інше право користування».

Спільна сумісна власність на автомобіль ВАЗ-21093, якому майже 30 років – 1993 р.в.

У декларації, яку подавав як кандидат на посаду очільника Шумського району 19 грудня 2019 р, у власності дружини була квартира у Тернополі 36 кв м. Автотранспорт родини налічував «шістку» 1987 р.в. Щоправда, Кудлаки мали її в «безоплатному користуванні».

Згодом стало відомо і про інші призначення на Тернопільщині.

12 лютого Президент України Володимир Зеленський призначив голів ще й Чортківської та Тернопільської райдержадміністрацій.

Відповідно до розпорядження Президента головою Чортківської райдержадміністрації призначено ШИПІТКА Володимира Васильовича, Тернопільської райдержадміністрації — МАТВІЙЧУКА Ярослава Миколайовича. 

Детальніше про них читайте згодом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up