Партнер рубрики Події

Тернополяни знову зібралися на транспортне віче (оновлено)

Тернополяни знову зібралися на транспортне віче (оновлено)

У неділю, 11 листопада, тернополяни знову прийшли на Театральний майдан, аби поінформувати містян про те, що зробили за тиждень з вимог минулого зібрання. Активісти та небайдужі жителі міста вимагають у влади бути чесними та відкритими при встановленні нової вартості на проїзд.

 

Якщо ви заплатили готівку і не взяли квиток – пам’ятайте: ці гроші не йдуть на потреби міста. Вони йдуть до кишені перевізника чи водія.

Відео дня

Тернополяни показали приклад, як згуртуватись і відстоювати свої права. Проте розслаблятись ще рано. Адже місцевий транспорт за старими новими тарифами їздить лише до 14 листопада.

Того ж дня відбудеться чргове засідання транспортної комісії. Тернополян, які хочуть проконтролювати процес і мають пропозиції – просять долучатись і приходити на засідання комісії.

  • Це ще не кінець і маршрутки за такими цінами їздять лише до середи, - каже на транспортному віче, що відбулось у Тернополі 11 листопада, активіст Олег Синовець. - Перевізники говорять, що працюють у збиток, їм це невигідно. Але коли депутати чи активісти пропонували розірвати договори, - все, тиша, ніхто вже нічого не говорить. Всі ми пам’ятаємо, як 7 листопада в кінці дня вийшла гучна заява на сайті міськради, що нібито мер пригрозив маршрутникам і вони всі виїхали на маршрути. Насправді це був «договорняк».

Віче 11 листопада не було настільки масовим, як минулотижневе. Наразі на Театральний майдан вийшла сотня-дві тернополян. Не помітили ми жодного представника влади чи транспортної галузі, чи перевізника-приватника. Один з них (умисне не називаємо прізвища – прим. авт) таки завітав на віче, постояв збоку. І коли журналісти підійшли до нього, аби записати коментар, перевізник залишив майдан.

Проте була поліція. До організаторів віче підійшов патрульний поліцейський та поцікавився дозволом на проведення акції. Мовляв, на 102 подзвонив невідомий і повідомив, що зібрання проводять без відповідних дозволів. Згодом ми з’ясували, що такий дзвінок до поліції справді був. Натомість копи перевірили дозволи. Претензій до організаторів не було.

Віче цієї неділі було більш інформативне. Організатори, як і обіцяли, розповіли городянам, що зроблено за тиждень.  

  • Аби уникнути всіх сірих схем, обов’язково заходите в маршрутку – беріть квиток, - звертаються до тернополян активісти. - Якщо ви заплатили готівку і не взяли квиток – пам’ятайте: ці гроші не йдуть на потреби міста. Вони йдуть до кишені перевізника чи водія.

Позитивно організатори відзначили, а люди це підтвердили оплесками, - місцеві флешмоби – як #пішки_на_роботу, започаткований журналістами 20 хвилин, який підтримало тисячі тернополян, так і #підвези. Городяни згуртувались, протестуючи проти драконівських тарифів.

885 підписів зібрали тернополяни минулої неділі під резолюцією до міськради про скасування рішення виконкому та протесту проти підвищення тарифів на проїзд. Наступного тижня організатори мають отримати відповідь, чи дослухалась влада до людей.  

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • той хто розуміє все

    то не активісти, а прості клоуни яким платять радикали з укропами для збурення тернополян
  • Діонісій

    то вже не віче, а показуха і піар. як завжти, почали по людськи, а буде все по тернопільськи. почались з'являтись активісти-піарасти якісь, все похереться знову.
  • Искра

    Вспоминайте слова которые власть стирает из памяти народа: СССР; Зарплата по труду; Ленин; Равенство; Справедливость; Дружба Народов; Мир во всём Мире; Большевики; Коммунисты; Уверенность в завтрашнем дне; Человек человеку друг, товарищ и брат.
    Составьте из них правильные предложения!
  • Старий ян

    Цікавий виступ Філії Марчук 5 процентів з білетика заберає приватна фірма системний звязок яка розмістила персональні дані на....  сервері то що брати білетики щоб ще більше збагачувати цю фірму і цим піднімати проїзд.  А може ми зробимо як в інших містах відмовились від системного зв'язку. Розумних зупинок які толком нічого не показують. Де транспорту. Аці гроші направити на пальне і проїзд буде 4гривні. А пасщиропотік і без білетика показуємо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up