Сусідські війни через собак: тернополянка скаржиться, що через гавкіт не спить весь будинок

Сусідські війни через собак: тернополянка скаржиться, що через гавкіт не спить весь будинок
Фото ілюстративне
  • Про те, що гавкіт собак чути у двох під'їздах будинку на вул. Шпитальна, 6 у редакцію "20 хвилин" повідомила тернополянка пані Ірина (прізвище відомо ред.).
  • Жінка каже, що сусіди постійно зачиняють двох собак самих у квартирі. 
  • Власники тварин преконують, що через те, що у їх квартирі живуть собаки, сусіди просто хочуть вигнати їх з будинку.

- Ці люди знімають квартиру в нашому будинку, - розповідає пані Ірина. - Вони живуть на дев'ятому поверсі, я - на сьомому. Втомилася вже від постійного виття собак. Ви не уявляєте, що це таке. Вдень, вночі. Дитина не може спокійно спати, старший син не може робити уроки, бо цей звук постійно чути. Виття  доноситься навіть в інші під'їзди.

Жінка розповідає, що пара, яка тримає добермана та дворнягу, переїхала у будинок в січні. З того часу власники часто закривають собак самих у квартирі.

- Нам і важко слухати це, - каже жінка. - Тварини залишаються практично весь день самі. Тому і виють так страшно. Вони собак возять у ліфті, бо ж десятий поверх. 27 травня один собака напав на сусідку. Слава Богу, що вона не сильно постраждала, але могло бути і гірше. 

Відео дня

За словами жінки, мешканці будинку 28 травня  викликали поліцію, бо на чергове зауваження, власниця псів почала нецензурно висловлюватись та кричати до людей.

- Приїхали поліцейські, - продовжує пані Ірина. - Ми чекали їх близько 20 хвилин. Далі вони виписали штраф власникам собак у розмірі 51 гривні. Пообіцяли передати адмінпротокол дільничному інспектору. 

Пані Ірина каже, що люди не один раз звертались і до власника квартири, яку орендує пара. Під час останньої розмови він пообіцяв, що зробить все, щоб собак у будинку не було. Проте наступної ночі їх знову привезли. 

 

Журналістка "20 хвилин" зателефонувала до власника квартири, де живуть собаки. Він розповів, що про ситуацію знає і вже попередив квартирантів про виселення, якщо вони не заберуть собак. 

Ми поспілкувались і з власницею собак. Дівчина каже, що тварин самих у квартирі залишали лише кілька разів, а сусіди просто хочуть вигнати їх із будинку.

- Буквально кілька різів було таке, що ми залишаємо собак двох вдома на дві-три години,- каже пані Яна (прізвище відомо ред.). - Тварини в нас доглянуті, ми постійно виводимо їх гуляти. Щодня. Ми послухали зауваження і забирали практично весь час собак із собою. Нам просто сказали, що в будинку є свої правила, а ми знімаємо квартиру, то тим більше не маємо права тримати тварин.

Дівчина каже, що розповідь про те, що собака в ліфті напав на мешканку, неправдива. 

- Була ситуація, що мій хлопець їхав у ліфті з собакою, - розповідає тернополянка. - Зайшла старша жіночка і почала кричати, мовляв, чому це тут їздять з собаками, і яке право ми маємо тримати їх в квартирі. Собака злякався її крику і гавкнув просто кілька разів. 

Пані Яна стверджує, що через кілька днів сусіди знову влаштували скандал із погрозами.

- Нам погрожували. Казали: "Або ви вивозите собак, або ви тут не живете взагалі", - каже дівчина. - Потім викликали поліцію. Неодноразово погрожували, вираховували, де я вчуся. Переслідували мене там. Нас просто доводять до того, щоб ми з'їхали. Я просто не знаю, що робити з цим.

Власниця собак додає, що дресерує тварин і змалку їх любить. Зараз вони дуже слухняні і жодного випадку не було, щоб собака когось вкусила, не було. Одного із улюбленців вона підібрала на вулиці, коли його хтось викинув.

- Я маю купу фотографій, як гуляю з ними. Собаки весь час в намордниках, - каже дівчина. - Ми дуже добре до тварин ставимось, завжди допомагаємо у всіх зоозахисних акціях. І я не розумію, як люди можуть не любити тварин. Можливо, причина просто в тому, що ми лише орендуємо квартиру. Нам сказали, що ми не маємо квартири там, тому повинні жити за їхніми правилами.

Власниця собак надіслала для публікації відео із прогулянки з тваринами.

 

Наразі ми очікуємо коментар від прес-служби патрульної поліції в Тернопільській області

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (56)
  • Яна Гринюк

    Так можливо є сенс переїхати ...звичайно якщо є можливість...А то так і до біди не далеко....
  • Natalia Dunder

    Тварин треба любити. Вони є вірні людям.
  • Ольга Ольга

    як пиячити під під.іздом-це добре.облювати під.ізд-це норма.матюкатися .травити котів.собак-це не Європа.Це страшні люди.Сусід зверху цілий день на балконі плюється.всі квіти обплював.отрути в нього достатньо.Раніше доноси по партійній лініі писав на людей.зараз на собак.котів.ЗЛА ДУЖЕ БАГАТО ЗАРАЗ-А СОБАКИ .КОТИ .ЯК КОЗЛИ ОТПУЩЕНИЯ.Треба ж своє зло на когось скидати
  • Ігор Комендат

    Вихід є! Просто перестаньте терпіти : отравіть, пристрельте, і т.д. Якщо сусіди не хочуть самі вам допомогти ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up