Евакуювали всіх дітей та працівників: що робили рятувальники у початковій школі Тернополя

Евакуювали всіх дітей та працівників: що робили рятувальники у початковій школі Тернополя
  • Евакуація учнів та всього навчального колективу Тернопільської початкової школи з поглибленим вивченням іноземних мов відбулась у четвер, 23 січня близько 11:00.
  • Навчальну тривогу організували рятувальники, щоб перевірити рівень підготовки учнів та працівників школи до надзвичайних ситуацій.

Такі позапланові перевірки з дотримання правил пожежної та техногенної безпеки проводитимуть у різних місцях – дитячих садочках, школах, професійно-технічних та вищих навчальних закладів, установах охорони здоров’я, де є масове скупчення людей. Доручення про позапланові перевірки дав прем’єр-міністр України.

- На доручення уряду, представниками ДСНС у Тернопільській області проводимо позапланові заходи держнагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки щодо об’єктів з масовим перебуванням людей, освітніх закладів, закладів охорони здоров’я, торгово-розважальних центрів, тощо, – пояснює заступник начальника відділу управління ДСНС України у Тернопільській області Володимир Солотвінський. – У цьому навчальному закладі ми розпочали перевірку з практичної евакуації. Усіх дітей вивели різними евакуаційними виходами, які передбачені планом евакуації. Усе минуло успішно. Друга частина – це перевірка приміщень навчального закладу на дотримання правил пожежної безпеки.

Відео дня

Рятувальники розпочали перевірку з системи сповіщення. Для цього провели навчальну тривогу. У школі встановили спеціальний комплекс сповіщення про надзвичайні ситуації. Він може працювати навіть тоді, коли у закладі немає електроенергії. Комплекс сповіщення також дозволяє відслідковувати, де саме трапилась пожежа.

Після того як залунала сирена – діти за кілька хвилин встигли одягнутися та покинути класи. Саме в цей час тривав третій урок. Щоб уникати тисняви на виході – у школі є кілька евакуаційних виходів. Двері, як зауважили рятувальники, відкриваються правильно – у напрямок евакуації.

Діти від такого дійства були в захваті. Хтось з цікавістю дивився на рятувальників, а хтось радів невеликій «перерві». Рятувальники залишились задоволені роботою вчителів та дітей, що увесь заклад вдалось евакуювати за кілька хвилин.   

- Щороку ми докладаємо зусиль, щоб оновлювати базу для безпеки дітей та вчителів, - розповідає директор школи Катерина Поліщук. – Пожежна безпека має бути основною. Ми користуємося інструкцією пожежної безпеки. Проводимо різні навчання як з дітками, так і з вчителями. Вчителі несуть дуже велику відповідальність, адже діти у нас маленькі. Батьки нам довіряють найдорожче, тому ми робимо все, щоб діти були в безпеці. У нашій школі вже три роки функціонує пожежна сигналізація. Вона корисна тим, що одразу сповіщає пожежних та у випадку займання показує, де саме воно виникло. Також ми маємо первинні засоби пожежогасіння – вогнегасники, пожежні крани, маємо на території пожежний гідрант.

Рятувальники перевірили, в якому стані є заклад і чи дотримуються там вимог до протипожежної безпеки. Як зауважив Володимир Солотвінський, заклад є одним з взірцевих у Тернополі. Недоліків там не знайшли. Усі пожежні щити мають усе необхідне та готові до пожежогасіння. Не було зауважень до вогнегасників. Їх перевіряють щороку.

- Цю школу я б поставив у приклад іншим навчальним закладам, – каже Володимир Солотвінський. – Далеко не у всіх школах є система пожежної сигналізації. Є багато випадків, коли шляхи евакуації захаращені. У багатьох навчальних закладах стіни і стелі на шляху до евакуаційних виходів оздоблюють горючими матеріалами, що заборонено правилами пожежної безпеки. Хотілось би, щоб керівники навчальних закладів більше уваги приділяли пожежній безпеці, адже ми бачимо наслідки, коли цим нехтують.

Чи проводять навчальні евакуації у закладах, де навчаються ваші діти? Чи цікавитесь ви питаннями пожежної безпеки? Пишіть у коментарях!

Опитування

Чи цікавились ви пожежною безпекою в дитсадочку/школі, де вчиться ваша дитина?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталя Батіг

    Такі навчальні евакуаціі проводяться щорічно у всіх НВК ( школи- садки) Тернополя.Це внесено у річні навчальні плани, вихователі і вчителі ознайомлені, дітки також знають, що потрібно робити у випадку сигналу тривоги.Це не є сенсацією, а звична робота педагогів .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up