Партнер рубрики Події

Фестиваль «СС»: багато сала та самогон на всі смаки

Фестиваль «СС»: багато сала та самогон на всі смаки

Сало в шоколаді, закуски з сала, копчене сало, страви з салом, самогон, наливки, шоу-програма та новий рекорд. Фестиваль «Сала та самогону» розпочали 29 вересня на Майдані Волі. 

 

- Цей фестиваль в честь дуже класних українських продуктів, - розповідає учасник "Гільдії рестораторів Тернополя" та голова ініціативи "Тернопільфест" Руслан Миронов. - Ми не могли їх оминути і провокаційно назвали фестиваль "СС" і трішки сатирично висміяли російську пропаганду в нашому ролику, бо хотіли їх понервувати. Нам це вдалось, бо на каналі youtube багато коментарів від росіян.

На фестивалі тернополян та гостей міста фірмовими стравами та різними видами сала пригощатимуть тернопільські ресторатори. Наприклад, на локації "Кнайпі" можна спробувати сало в шоколаді, суші з сала з чорним хлібом, вуджене, варене та копчене сало. Ціна на сало від 10 до 40 грн. 

Відео дня

- У нас ще є куліш з салом, польська страва - врапи з  копченим салом, - каже шеф-кухар ресторану Олександр. - А рецепт сала в шоколаді ми самі придумали. Хотіли зробити щось нове і поєднали кисле яблуко, з хріном, підкопченим салом та солодким шоколадом. 

Цікаві закуски з сала можна спробувати і на локації інших ресторацій та навіть тернопільського м'ясокомбінату. Самогону на фестивалі теж чимало. Ресторатори представили по кілька видів цього напою. 

Перші відвідувачі фесту уже спробували страви та наливки і кажуть, що їм до вподоби.
-    Шкода, що на вулиці холодно, але тут можна зігрітись, - сміється тернополянин Андрій Лижак. – Ми прийшли з друзями подивитись, що тут відбувається. Уже спробували кілька страв і чекаємо на відкриття.

Але є чимало людей, які не в захваті, що біля Майдану Волі на три дні перекрили дорогу, а сам фест проводять неподалік Архикатедрального собору.

-    Фестиваль це добре, але його мали б зробити десь подалі від центру міста, чи в районі  острівка, щоб з дітьми не можна було заходити, - каже тернополянин Юрій. – Або в аеропорту. І другий момент – це біля Катедри. Повиходять люди з церкви, а тут сало з самогоном. До того ж, на фесті має бути гучна програма, тому люди, які живуть у цьому районі будуть не дуже задоволені. 

Окрім того, що люди можуть наїстись та випити на фесті, вони ще можуть сфотографуватись біля фотозони, з символом фесту – свинею та послухати музику і подивитись шоу. А у суботу, 30 вересня, організатори встановлюватимуть рекорд – найдовша барні стійка з пивних бочок.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Повиходять люди із церкви - і бухати. А що не так, у нас завжди так роблять і без фестивалю, наші люди ходять до церкви, а не вірують.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up