Партнер рубрики Події

Грали класику і збирали кошти на ЗСУ: у «Перемозі» влаштували благодійний концерт

Грали класику і збирали кошти на ЗСУ: у «Перемозі» влаштували благодійний концерт

В Українському домі «Перемога» 25 лютого виступив Муніципальний галицький камерний оркестр. Також тут показали виставку робіт тернопільського художника Сергія Музики. 

Творчу програму під назвою «Загадкова класика» у неділю, 25 лютого, представив у «Перемозі» Муніципальний галицький камерний оркестр. 

Відео дня

Вхід на нього був безкоштовним, тому прийти та послухати класичну музику могли всі охочі мешканці Тернополя. У залі зібрались багато глядачів. Дехто завітав сюди усією родиною.

Захід провели на підтримку Збройних сил України. Під час нього збирали кошти на потреби наших захисників. Скриньку для донатів поставили біля входу у зал. Кошти, за словами організаторів, спрямують на підтримку підрозділів, у яких проходять військову службу тернополяни.

– Сьогоднішня акція присвячена нашим воїнам. Можливо, їм і не до мистецтва. Але вони воюють за те, щоб було світло в Україні. І думаю, правда в тому, що мистецтво і зброя можуть творити дива. І надіюсь, що диво прийде – наша Перемога, – каже художник Сергій Музика.

В одній великій благодійній мистецькій програмі поєднали музику і малярство. Оркестр виконував музичні твори українського композитора XVIII століття Дмитра Бортнянського та одного із творців світової класичної музики, німецького віртуоза Йоганна Себастьяна Баха. Також у залі діяла виставка робіт Сергія Музики. В її експозицію увійшли 27 картин, створених в авторській манері.

– Ідея виставки полягає у тому, що ми є діти Всесвіту. І він створений Богом. І тільки людина може з ним зрівнятися на своєму рівні. Усі ми маємо світлий вогонь божественного прояву. Мої роботи створені у стилі духовного реалізму. Техніка авторська, про неї можна говорити дуже довго. Над цією виставкою я працював упродовж останніх двох років, – розповів «20 хвилин» Сергій Музика.

Виставку мистецьких робіт у «Перемозі» можна буде переглянути до вівторка, 27 лютого (включно).

 

Читайте також:

На Тернопільщині створюють Книгу пам'яті про Героїв війни. Як долучитися до проєкту?

«Не мовчи, полон вбиває»: у Тернополі мітингували рідні полонених військовослужбовців

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up