Громадський бюджет: проект молодіжного центру відхилили, бо територія в оренді приватного підприємця

Громадський бюджет: проект молодіжного центру відхилили, бо територія в оренді приватного підприємця
  • Серед проектів які не допустили до голосування у "Громадському бюджеті" - "Вуличний простір для громадських активностей". Його відхилили через те, що територія на якій планували розмістити майданчик, зараз в оренді суб'єкта господарювання.
  • Які ще проекти відхилили і коли стане відомий переможець "Громадського бюджету", дізнавались журналісти "20 хвилин".

Останнє засідання номінаційної комісії, яка відбирає проекти для голосування у «Громадському бюджеті Тернополя», відбулося 18 жовтня. Після того, як оприлюднили офіційні результати відбору, в соцмережах люди обурювались, що цікаві проекти, які мали можливість отримати підтримку громадськості не допускають до голосування. 

- Проект "Вуличний простір для громадських активностей" - відхилено, як і ряд інших дуже цікавих проектів, - пише автор проекту Святослав Абрам'юк. - Шкода бо через такі дії із кожним роком в "Громадському бюджеті міста Тернополя" все менше і менше присутні цікаві проекти та дійсно громадські ініціативи. Особливо їх мало доходить до голосування, а що вже казати про реалізацію.

Виконавчий директор Тернопільського молодіжного центру Святослав Абрам'юк каже, що відмову аргументувати тим, що потрібен був дозвіл управління ЖКГ, який підтверджує, що майданчик не заважатиме пішоходам та закладу харчування, який знаходиться поряд.

Відео дня

- Спочатку дозволу і справді в нас не було, але я звернувся до представника ЖКГ  і він підтвердив, що вулицний простір таки не заважатиме. Отже, довзіл від ЖКГ ми отримали. - каже Святослав Абрам'юк. 

У прес-службі Тернопільської міської ради кажуть, що ділянку, про яку йшлося у проекті, орендував суб'єкт господарювання, який знаходиться поряд з молодіжним центром.

 - До засідання номінаційного комітету не було з'ясовано, чи  ділянка, де планували розміщувати вуличний простір, знаходиться в оренді і якщо знаходиться, то до якого терміну, - каже речник міської ради Мар'яна Зварич. - У проекті майданчика також була гойдалка, яка не могла бути розташована поруч дороги. І ще було зауваження, що ця локація могла перешкоджати руху пішоходів, який на цьому тротуарі доволі інтенсивний.

Окрім  проекту "Вуличний простір для громадських активностей", відхилено проекти: "Інтерактивна туристична карта і мобільний додаток", "Мобільний скейтпарк", "Розвиток сноубордингу та лижного фрістайлу в Тернополі", "Ретро-паті тролейбус", "Вело школа", "Фестиваль "Ї".  

Не пройшли глосування і Проект модернізації центру для дітей-інвалідів  та  Проект ремонту Соціального магазину "Одежина"

Як голосувати за проекти громадського бюджету

Голосування за громадські ініціативи розпочалось 22 жовтня та  триватиме до 5 листопада включно. Всього у голосуванні бере участь 56 проектів - з них 31 малий та 25 великих.

Віддати свій голос за один великий та один малий проекти можуть громадяни України віком від 16 років, які зареєстровані та проживають у місті Тернополі.

Відтепер, для максимальної зручності мешканців міста та завдяки нашому партнеру ПриватБанку голосування здійснюватиметься чотирма способами:

1. Увійшовши через систему BankID на сайті https://pb.rada.te.ua/

2. Шляхом заповнення друкованої версії бланку для голосування, відвідавши Центр надання адміністративних послуг у Тернополі (ЦНАП) в робочий час (пн-чт з 9:00 до 17:00 год. пт. З 9:00 до 16.00), пред’явивши паспорт або ID-картку (з довідкою про реєстрацію місця проживання особи);

3. Через мобільний додаток Приват24;

4. За допомогою терміналів самообслуговування (ТСО) Приват-банку. Тернополяни, які є клієнтами ПриватБанку, отримають повідомлення-запрошення   проголосувати через мобільний додаток Приват24, а після погодження залишається лише знайти проект, який бажаєте підтримати, та натиснути «голосувати».

При цьому банк гарантує повну безпеку банківських рахунків для учасників голосування. Окрім цього, Приватбанк розширює канали інформування і відтепер жителі Тернополя можуть голосувати за проекти за допомогою Терміналів самообслуговування (ТСО).

Для цього потрібно

Вставити картку в термінал для авторизації в системі банку; обрати на головній сторінці "Голосування за проекти міст"; надати згоду на передачу даних сайту "Громадський проект", натиснувши "Голосувати"; обрати проект з галереї або знайти його за номером/словом з назви в пошуку; ознайомитися з проектом і проголосувати. Наголошуємо, що кожен мешканець може віддати один голос за малий проект та один голос за великий проект.

У підсумку голосування ті проекти, які набрали найбільшу кількість голосів до вичерпання обсягу виділених коштів (а це близько 11 млн. грн.) будуть реалізовані у 2019 року. Ознайомитися з проектами, допущеними до голосування, можна на сайті https://pb.rada.te.ua.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up