Партнер рубрики Події

«Холодні депутати» на сесії обласної ради: як житиме Тернопільщина на період карантину

«Холодні депутати» на сесії обласної ради: як житиме Тернопільщина на період карантину
  • Депутати обласної ради зібралися на друге пленарне засідання у вівторок, 17 березня.
  • У зв’язку з заходами щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції впускали лише депутатів, представників правоохоронних органів, влади та  ЗМІ після перевірки температури тіла.

Усі, хто заходили у приміщення, повинні були обробити руки антисептиком на пропускному пункті. Щоб потрапити на сесію, у всіх людей перевіряли температуру. Представники правоохоронних органів зустрічали депутатів у спеціальних захисних масках та окулярах. Лікарі перевіряли температуру, однак показники у всіх чомусь були нижче норми – 34 – 35 градусів. Хтось з депутатів жартував через це, мовляв "холодні", а хтось не звертав увагу. Безконтактні термометри, як пояснили лікарі, точні, однак люди приходять з вулиці, тому їх температура нижча за норму. Як пояснили лікарі, вони враховують цю похибку.

- Ми вимірюємо температуру усім, хто хоче потрапити до приміщення, - каже медсестра Університетської лікарні Христина. - Ми використовуємо безконтактні термометри. Вони вимірюють температуру на відстані близько 5 сантиметрів від об'єкту.

Відео дня

Деякі депутати прийшли на засідання в масках. Першочергові питання, які вони обговорили, стосувалися звернення депутатів облради до вищого керівництва держави, Генеральної прокуратури та СБУ щодо рішення Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Сзході  про заснування Консультативної ради за участі представників самопроголошених «ДНР» та «ЛНР». Нагадаємо, 16 березня під стінами ОДА зібралися кілька десятків мітингувальників, які вимагали від депутатів обласної ради звернутися до керівництва держави, щоб не допустити прийняття рішень Тристоронньої контактної групи.

Не менш важливе питання, яке обговорили депутати – звернення депутатів Тернопільської обласної ради до керівників органів місцевого самоврядування. Місцевих органів виконавчої влади всіх рівнів, керівників підприємств, установ та організацій щодо вжиття невідкладних заходів із забезпечення запобігання поширення масових інфекційних захворювань.

Депутати також вносили пропозиції використати одне з приміщень у Чорткові, де був дитячий садочок, як приміщення для обсервації лікарів. Однак начальник управління охорони здоров’я Тернопільскої обласної державної адміністрації Володимир Богайчук запевнив, і дії є зайвими.

- Не варто політизувати надання медичної допомоги при коронавірусі, - каже Володимир Богайчук. - Захист медичних працівників – це питання номер один. Є постанова кабінету міністрів, тому в нас є чіткий план для надання допомоги. Ми розглядаємо питання самоізоляції людей. Обсервація може бути при тому випадку, до прикладу, якщо у людини є сім'я і вона не може перебувати на самоізоляції в одному приміщенні. Я вважаю, що це питання має вирішувати місцева влада, районні лікарні, управління охорони здоров'я, лабораторного центру. Однак зараз розглядати приміщення дитячого садка у Чорткові я не бачу доцільним.

Загалом депутати підтримують заходи щодо запобігання поширенню інфекції. Однак ефективність цих заходів залежатиме від самих людей. Варто прислухатися до лікарів, уникати місць скупчень людей, поїздок громадським транспортом. Також варто дотримуватися правил гігієни – частіше мити руки з милом, використовувати антисептики. Відповідальність населення – головна зброя у боротьбі з інфекцією!  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up