Хто компенсує лікування жінки, на яку в парку впало дерево. Коментар юриста

Хто компенсує лікування жінки, на яку в парку впало дерево. Коментар юриста
  • 26 вересня в парку Національного Відродження на жінку, що знаходилася в агітаційному наметі, внаслідок сильного вітру впало дерево. Жінка отримала численні травми, її госпіталізували.  
  • Кому відповідати за інцидент і хто компенсує жінці вартість лікування, читайте в матеріалі.

Постраждала знаходиться в КНП «Тернопільська університетська лікарня». Як розповіла речниця університетської лікарні Іра Кошіль, станом на 28 вересня стан жінки задовільний. Вона знаходиться в відділенні нейрохірургії зі струсом головного мозку. Лікарі поки не прогнозують, скільки пацієнтка буде тут перебувати. Вона, кажуть у закладі, має все необхідне для лікування.

«Дерево було здорове, а впало від сильного вітру»

В управлінні КП «Об'єднання парків культури і відпочинку Тернополя» розповіли, що обрізку дерев здійснюють щорічно у міжвегетаційний період, тобто зимою. Щодо дерева, яке впало на агітаційний намет, воно було здоровим і впало від сильного вітру.

– Дозволу на встановлення агітаційного намету ми не давали, – повідомляє директор КП «Об'єднання парків культури і відпочинку Тернополя» Микола Лесів. – Якої партії був намет, невідомо. Він знаходився не на території парку, а поблизу церкви. Дерево, що впало – було частиною парку.

Відео дня

На питання, хто мав би компенсувати вартість лікування жінки, Микола Лесів відповідати відмовився.

«Забороняти розміщення наметів можна тільки рішенням суду»

В пресслужбі Тернопільської міської ради повідомляють, що їм невідомо, якої саме політичної партії був намет.

– Відповідно до чинного законодавства, партії можуть повідомляти про розміщення агітаційних наметів, – пояснює речниця міськради Мар'яна Зварич. – Проте чіткої норми немає, тож партії можуть не повідомляти, а самостійно виставляти намети для проведення агітації. Оплачувати лікування мають ті, хто наймав її для даної роботи.

Нам пояснили, що партії надають у міську раду лише інформативні листки з адресою (назвою вулиці), де встановлюють намети. У листах не зазначаються детальне місце розташування. Міська рада передає ці листи у поліцію для інформування. А забороняти розміщення таких наметів можна лише рішенням суду.

У міській раді рекомендують жінці звернутися до суду щодо компенсації.

«Відповідальні установи мали підтримувати дерева в належному стані»

Юрист Ростислав Небельський впевнений, що відповідати мають саме ті установи, які займаються підтриманням благоустрою, підрізання дерев.

– Агітаційні намети мали б  розміщуватися в місцях, які попередньо узгодили з міською владою, – каже юрист. – Але це не впливає на відповідальність тих, хто зобов'язаний підтримувати дерева в належному стані.

Також пан Небельський розповів, що списати все на погоду відповідальні служби можуть, якщо вона дійсно була небезпечною навіть для звичайної прогулянки людей в парку. Жінка, яка постраждала, може отримати компенсацію, якщо звернеться до суду.

Читайте також, у Тернополі дерево впало на агітаційний намет: 32-річна жінка у важкому стані.

А як вважаєте ви, хто мав би компенсувати лікування жінки? Діліться своїм думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Din

    Хай платить папік за якого агітувала !
  • Ігор

    Форс-мажор
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up