Інтригуючі знахідки: у печері на Борщівщині знайшли рештки людей та дивні настінні написи

Інтригуючі знахідки: у печері на Борщівщині знайшли рештки людей та дивні настінні написи

Тривають планові археологічні обстеження Борщівського краю

Борщівщина дo сьoгoдні залишається дo кінця незвіданoю та недoслідженoю і є невичерпним клондайком для археологів.

Днями оглядаючи печеру поблизу Мельниці-Подільської, дослідник разом з науковими співробітниками Борщівський обласний комунальний краєзнавчий музей виявили інтригуючі знахідки. На долівці одного із лабіринтів печери знайдено фрагменти глиняного посуду, який датується XVII століттям.

Відео дня

"Цікавими для подальших досліджень є давні настінні написи. Серед знахідок - людські останки. Це рештки як мінімум двох людей, які за попередніми даними загинули за невідомих обставин, можливо переховуючись у печері під час турецьких набігів. Михайлом Сохацьким складено науковий опис та паспортизацію знахідок. Саму ж печеру дослідниками внесено до переліку важливих археологічних пам’яток нашого краю", йдеться у повідомленні.

Археологи переконані, подальші дослідження печерного лабіринту і уточнення дозволять заповнити існуючі історичні прогалини.

Нагадаємо, нещодавно унікальні артефакти виявили у Залізцях під час розкопок. За півтора тижні учасникам експедиції вдалось розкрити площу майже на 100 кв.м. Детальніше про це читайте тут.

До слова,  у червні студенти-історики Кременецької академії імені Тараса Шевченка взяли участь в археологічній експедиції. Цьогоріч розкопки відбувались на території Залозецького замку на Зборівщині.

Молодь досліджувала залишки будинку з XVII століття та знайшла цінні артефакти минулих віків. Деякі знахідки дійсно вражають!

Читайте також: Не сподівалися таке побачити: на Брюкнера робітники відкопали цікаву знахідку. Що дізналися? (ФОТО)

На Тернопільщині у стовбурі дерева знайшли нерукотворний хрест

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up