Смердить нестерпно. Кістки і рештки тварин з Березовиці досі не вивезли

Смердить нестерпно. Кістки і рештки тварин з Березовиці досі не вивезли

Кістки та рештки тварин з Березовиці досі не вивезли. Про це повідомили редакцію «20 хвилин» місцеві мешканці.

Люди просять не називати своїх прізвищ. І, запевняють, кістки на місці попри втручання дотичних структур. Смердить теж не менше. Тим паче, що на дворі – плюсова температура. Тому залишки гниють інтенсивніше.

- Нас запевняли, що буквально того чи наступного дня кістки вивезуть. Де це все? Що, якийсь рух почався? Ні! – скаржаться люди. – Cьогодні субота, біля хати повно роботи. А вийти на двір неможливо. Бо смердить нестерпно.

Нагадаємо, 11 лютого мешканці Березовиці поширили фото і відео в соцмережах, як на полі, просто неба, вивозять купи рештів тварин і кісток. Все це гниє і нестерпно смердить.

Відео дня

Детальніше читайте В передмісті Тернополя – гори кісток і залишків тварин. Нестерпно смердить

Як розгортались події і що робитимуть з кістками, 14 лютого розповів начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Олександр Дністрян.  
Зокрема, він повідомив, що керівництво ТОВ «Біобластер» заключило договір з Шепетівською філією ДП «Укрветсанзавод» на переробку накопичених відходів та обіцяють 14 лютого почати вивіз залишків для переробки туди. Контролюватиме роботи з ліквідації звалища будуть фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в області.
Однак, місцеві журналісти видання «День за днем» поцікавились у керівництва Шепетівської філії ДП «Укрветсанзавод», чи насправді Шепетівка утилізуватиме рештки тварин з Березовиці.

- ТОВ «Біобластер» з нами договір не заключало, ми з такими не співпрацюємо, - сказав директор підприємства Анатолій Чмир.

Як вдалось з’ясувати «20 хвилин» 16 лютого, підприємцеві поставили умову, аби «посортував» рештки і м’яку частину відділив від кісток. Тоді з ним підпишуть договір і, можливо, приймуть на утилізацію рештки. Це він нібито має зробити до понеділка, 18 лютого.

Нагадаємо, припис підприємству винесли, за яким від заплатить штраф до 123 тис грн. і має прибрати територію. Якщо найближчим часом товариство цього не виконає, документи і зібрані матеріали передадуть до поліції, запевнили в управлінні Держпродспоживслужби в області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up