Приватнику, який складував просто неба кістки та рештки тварин, загрожує штраф до 123 тисяч

Приватнику, який складував просто неба кістки та рештки тварин, загрожує штраф до 123 тисяч
  • Керівництво ТОВ «Біобластер» заключило договір з Шепетівською філією ДП «Укрветсанзавод» на переробку накопичених відходів та обіцяють сьогодні почати вивіз залишків для переробки туди.
  • Контролюватиме роботи з ліквідації звалища будуть фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в області.

 

Кістки і рештки вивезуть, звалище ліквідують. Місцину, де просто неба складували відходи, через що від смороду потерпали мешканці навколишніх сіл, розчистять.

Принаймні дотичні служби зробили все для того, аби було саме так.

Нагадаємо, 11 лютого мешканці Березовиці поширили фото і відео в соцмережах, як на полі, просто неба, вивозять купи рештів тварин і кісток. Все це гниє і нестерпно смердить.

Відео дня

Детальніше читайте В передмісті Тернополя – гори кісток і залишків тварин. Нестерпно смердить
Як розгортались події і що робитимуть з кістками, розповів начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Олександр Дністрян.  

  • Повідомлення отримане 11 лютого 2019 року о 09.00 від члена виконкому Великоберезовицької селищної ради, - каже Олександр Дністрян. - Обіцяли надати фото на вайбер та планували виїзд до обіду на територію звалища.

Зранку 11 лютого 2019 року на місце поїхав начальник Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в області, який підтвердив дану інформацію. На зв'язок представники селищної ради не виходили і фото не представили, тому, 11 лютого о 15 годині здійснено спільний виїзд на місце звалища, - каже Олександр Дністрян.

Мав бути біогумус. Є – гори смердючих кісток

  • На місці зустріли представників селищної ради, екологічної інспекції та орендаторів земельної ділянки, - розповів пан Дністрян. - Проведено фотофіксацію на території звалища та переговори з представниками селищної ради та екоінспекції.

Як встановили фахівці, територія належить ТОВ «Онікс», який, у свою чергу, передав її в оренду ТОВ «Біобластер» для виробництва так званого «біогумусу». Жодних підтверджувальних документів не було надано. Зі слів представників селищної ради про складування відходів їм відомо, оскільки минулого року сталося займання даної ділянки, про що повідомляли люди, каже пан Дністрян.

  • 12 лютого 2019 року, з метою встановлення власників земельної ділянки, сформовано запити №01-05/409 до Великоберезовицької селищної ради та №01-05/408 до голови Тернопільської районної державної адміністрації про скликання відповідної комісії для вирішення питання організації заходів щодо ліквідації неконтрольованого звалища, - повідомив Олександр Дністрян. - 13.02.2019р. отримані відповіді на запити від Держекоінспекції щодо оператора ринку - користувача відходів та від селищної ради щодо користувача земельної ділянки.

Рештки обіцяють вивезти вже сьогодні

Станом на 9 год 14 лютого здійснюється позаплановий захід державного контролю стосовно ТОВ «Біобластер», за результатами заходу буде винесено Припис на ліквідацію неконтрольованого звалища та складання протоколу про порушення вимог Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною», постанову виносить Головний державний ветеринарний інспектор області. А штрафні санкції від 95 тисяч до 123 тисяч гривень, пояснив Олександр Дністрян.   

  • Отримано інформацію, про те, що керівництво ТОВ «Біобластер» заключило договір з Шепетівською філією ДП «Укрветсанзавод» на переробку накопичених відходів та обіцяють сьогодні почати вивіз залишків для переробки туди, - каже Олександр Дністрян. - Контроль за роботами з ліквідації звалища залишається на фахівцях Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Про ситуацію також повідомили керівництво Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та Держпродспожислужби України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Lesya Rakocha

    Хто у В.Березовиці господар? Чи не селищний голова?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up