Коли припинять труїти мешканців Березовиці?

Коли припинять труїти мешканців Березовиці?
Березовиця задихається від смороду і диму
  • «Ви не мужик!» - мешканці Березовиці у відео звернулись до підприємця, який спалює кістки.
  • Підприємця вже штрафували. Обіцяв того не робити, однак селище знову у вогні та диму.
  • В екологічній інспекції кажуть, що на підприємстві змінився очільник. Стверджує, що не палив.

- Я не можу, на жаль, передати цей запах і що тут робиться, - говорить авторка на відео, яке опублікували в одній з тернопільських груп на "Фейсбук". - Шановний пане Анатолію, (прізвище не називаємо свідомо – прим. авт.)! Ви – не мужик. Ви бидло. Бо ви обіцяли більше того не робити. І тепер розмова буде зовсім іншою.

Журналісти «20 хвилин» вже писали Березовиця задихається від диму і смороду, бо підприємець палить кістки. Тоді люди звернулись до сільського голови та екологічної інспекції. Підприємця оштрафували. На деякий час палити припинили. Зараз у Березовиці знову палає…

- Та воно постійно горить! – розповіла нам мешканка Березовиці Юлія Стасюк. -  Вночі встанеш, сморід такий, що витримати неможливо. 22 жовтня від 19.00 смерділо. Вже і говорили з підприємцем не раз. Сподівались, може зупиниться.

Кістки на територію силосних ям, де їх регулярно спалюють, возити не припиняють, скаржаться мешканці Великої Березовиці. Автівки з рештками регулярно фіксує камера відеоспостереження, яка є у сусідів. Люди звертались і до поліції, аби їх захистили. Однак ті, стверджують мешканці Березовиці, повідомили: немає такого закону, аби… притягти до відповідальності палія.

Відео дня

Великоберезовицький селищний голова Ілля Костюк підтвердив: ситуація не змінилась. Підприємець як палив, так і продовжує палити. Сільрада нічого з цим зробити не може, бо все відбувається на землях, які сільраді не належать і зараз перебувають в «підвішаному стані».

- Люди зі скаргами звертаються постійно, - каже Ілля Костюк. - Після першого разу, коли зафіксували факт спалювання, підприємця викликали на виконком. Ми попередили його про відповідальність і про те, що в разі повторного спалення звернемось у відповідні органи.

За підпал 22 жовтня пан Ілля каже, також одразу зв’язався з підприємцем. Однак той запевнив: нічого не палив. Мовляв, це хтось підпалив тюки, яким обгороджене підприємство.

- Ми насправді не надавали в оренду землю, бо вона нам не належить, - каже Ілля Костюк. – Таких земель в «підвішеному стані» у нас 26 га – в т.ч. і під силосними ямами. Якби це надавали ми – зрозумілі важелі впливу на ситуацію. А так… Можливо, зарадить знову екологічна інспекція…

Начальник державної екологічної інспекції в Тернопільській області Едуард Ференц запевнив, що мав розмову з підприємцем. Там змінився співвласник. А припис минулого разу видавали попередньому. Тепер фірмою керує новий очільник і він запевняє: нічого не палив. Просто на підприємстві ще немає охорони, невстановлена особа прийшла і щось підпалила.

- Тепер він має надати документи, підтверджуючі підпал невідомою особою, - каже Едуард Ференц. – Окрім того, ми звернемось до сільради з вимогою посилити контроль. А також видамо припис підприємцеві. І байдуже – він наступні рази палитиме, чи «невстановлена особа» - відповідальність нестиме саме він.  

Нагадаємо, спалювати будь-які відходи не можна. Своїми діями орендарі порушують  вимоги ст. 82 Кодексу про адмінправопорушення, за що передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів. А це від 340 до 1360 грн. Стосовно підприємця, який раніше керував фірмою, було розпочато адмінпровадження, він свої дії не оспорював. Він також мав припис про заборону в подальшому спалювання будь-яких відходів та побічних продуктів тваринного походження.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up