Погана упаковка і неналежне зберігання може перетворити морозиво на небезпечну отруту: Держпродспоживслужба
Морозиво за державними стандартами має три види: морозиво з молочними жирами, плодово-ягідне морозиво і морозиво, що містить рослинні жири. Кожен з цих видів має свій термін придатності та умови зберігання.
Морозиво, де відсутні рослинні жири, тобто, а є тільки молочні жири, вважається найкориснішим. Зазвичай це морозиво зберігається 10-12 місяців, хоча сьогодні на ринку присутні позиції, термін реалізації яких - 2 роки.
Однак, варто наголосити, що:
Купуючи літні смаколики, варто не забувати дивитися на дату виготовлення.
Також варто звертати увагу на небезпеку так званого апаратного морозива або коктейлів на основі морозива, яке готують у точці продажу. Зазвичай, ризик виникнення спалахів у таких закладах вищий, наголошує прес-служба Управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер