Партнер рубрики Події

Комбайновий віддає п’ять гуртожитків місту (оновлено)

Комбайновий віддає п’ять гуртожитків місту (оновлено)
Переговори про передачу гуртожитків по вул. Бродівській та Лукіяновича у комунальну власність провадять комбайновий завод та міськрада. Акти передачі будинків по вул. Лукіяновича, 1,2,3 та Бродівській, 50,54 уже готові, а будинки хочуть підпорядкувати місту до початку опалювального сезону, повідомив заступник начальника міського управління жкг Вячеслав Мокляк (37). Після цього будинки втратять статус гуртожитків і стануть звичайними житловими домами.

“В декого у коридорі тепліше…”

Помешканння приблизно 3 тис. мешканців міськрада планує передати на обслуговування одного із жеків міста замість жеку комбайнового заводу. Конкурс на обслуговування цих будинків уже оголосили. У майбутньому жильців зобов’яжуть утворити об’єднання співвласників, каже міський голова Роман Заставний (36). Замість застарілої котельні для п’яти приватизованих домів, за його словами, зведуть нову.

Відео дня
class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt 36pt; text-indent: -18pt; mso-list: l2 level1 lfo3; tab-stops: 36.0pt">    Думаю, що до початку опалювального сезону її завершити не встигнемо, але будівництво уже розпочали, — каже міський голова.

Поки будинки буде опалювати стара котельня комбайнового. Але жильці скаржаться, що взимку батареї бувають ледь теплими.

    Зараз розпочнеться опалювальний сезон, а нам кожному окремо не дозволяють встановити індивідуальне опалення, — говорить мешканець будинку по Лукіяновича, 2, Степан (31). — У декого з моїх родичів у коридорі тепліше, як у нас у спільній прихожій квартир.

Люди розуміють, що встановити індивідуальне опалення можуть тільки цілим будинком. Але кожен собі цього не може дозволити через високі ціни, каже мешканка цього ж будинку Галина Гнатів (46).

    Ми готові дати гроші на будівництво нової котельні, — вказує жінка.

“Ремонтів не робили від 1984-го”

Опалення — головна, та не єдина проблема гуртожитків комбайнового, констатують мешканці Галина Гнатів та Франка Онуферко (70).

    Ми сподіваємося, що новий жек зробить ремонти, яких я не бачила з 1984 року, тобто відколи тут живу, — каже пані Гнатів. — Ми завжди за свій кошт купуємо фарбу, цемент, штукатуримо стіни та впорядковуємо під’їзд.

З іншої сторони, люди від жеку очікують ремонту або заміни вхідних дверей до бунинку. Вони уже давно діряві, констатує пані Онуферко.

    А ще в мене постійно стіна у квартирі мокріє, — розповідає жінка.  — Будинок потрібно утеплити.

Наразі для передачі гуртожитків потрібно виготовити інвентарні справи, каже мер. Швидкість приватизації залежатиме від людей і того, як швидко вони нададуть власні документи, пояснює пан Заставний.

    Взагалі ми хочемо зробити у цьому місці зразковий район, — наголошує мер. — Зовнішні ремонти будинків ми беремо на себе.

Але ремонти всередині домів, за словами міського голови, мають робити самі мешканці.

Зазначимо, що спершу власники і керівники комбайнового не погоджувалися передати гуртожитки місту, але змінили позицію.

    Я утримуюсь від коментарів до того часу, поки все не завершиться, оскільки кожна зі сторін може тлумачити мй коментар по різному, — каже виконувач обов’язків голови правління, генеральний директор комбайнового Віталій Черненко (35).

Оприлюднити позицію підприємства пан Черненко погодився після переговорів із міськрадою. Водночас він наголосив, що комбайновий передав місту гутрожиток на вул. Савури, 7 але навіть у цьому випадку ще всі формальності не завершили.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена» 21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up