Партнер рубрики Події

Комісія обрала найкращу концепцію реконструкції Старого парку. Як він виглядатиме після оновлення (ФОТО)

Комісія обрала найкращу концепцію реконструкції Старого парку. Як він виглядатиме після оновлення (ФОТО)
  • Переможця конкурсу було обрано на завершальному засіданні комісії 11 серпня
     
  • Реконструкція Старого парку відбудеться після нашої перемоги.

Днями завершила роботу конкурсна комісія, яка розглядала представлені архітекторами, урбаністами, ландшафтниками та активістами концепції реконструкції Старого парку у Тернополі. За результатами голосування, конкурсна комісія обрала найкращу ескізну пропозицію реконструкції Старого парку (із 13-ти поданих), повідомляє Тернопільська міська рада.

Згідно з рішенням конкурсної комісії, переможцем конкурсу визначено проєкт організації «Ulun architects» (автор Вадим Милостюк) з м. Дніпра, відповідно до концепції якого в оновленому парку передбачені: місця для вшанування українських Героїв, локації для відпочинку молоді з врахуванням фудкорту, пішохідні алеї, велодоріжки, спортивні і дитячі майданчики, територія для проведення різноманітних культурних та  мистецьких подій тощо.

«Сьогодні ми визначили найкращу пропозицію майбутньої реконструкції Старого парку у Тернополі. Попередньо комісія направила авторам кращих ескізних проєктів рекомендації, які слід врахувати і доповнити ними проєкти. Автори дослухалися до усіх правок і направили нам вже оновлені пропозиції. Загалом комісія розглядала шість доопрацьованих пропозицій, серед яких обрала переможця, - розповідає міський голова Сергій Надал. – В автора найкращої концепції реконструкції парку ми замовимо проєктно-кошторисну документацію, а вже після завершення війни та здобуття Україною перемоги будемо виконувати усі подальші заходи з реалізації проєкту. Приємно відзначити, що до участі в конкурсі долучилися не лише місцеві архітектори та проєктанти, а також фахівці з Дніпра, Маріуполя, Львова, Хмельницького та інших українських міст».

Відео дня

Візуалізації роботи проєкту-переможця

Нагадаємо, у Тернополі оголошували конкурс на кращий проєкт реконструкції Старого парку. Він тривав з 9 травня до 9 червня цього року.

Також варто зазначити, що Ініціатив змін не нова — в 2019 році міська рада уже презентувала план реконструкції Старого парку.

Довідка 

Старий Парк — найстаріший з парків Тернополя, засаджений наприкінці XIX століття, визнаний парком-пам'яткою садово-паркового мистецтва, входить в історичний ареал міста. В радянський період використовувався як меморіальний парк, для вшанування учасників Другої світової війни. На даний момент елементи благоустрою, меморіальні об’єкти (зокрема Пагорб слави в аварійному стані) вимагають оновлення. 

Читайте також: Депутати підтримали перейменування 13-ти вулиць: як змінились назви (ОПИТУВАННЯ)

Як змінився Старий парк Тернополя. Ми відтворили ретро–фото з одного ракурсу!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Ирина

    ...І назвуть його - не Сопливче, не Сопельче, а .....?
  • Петро Кушнір

    Придивіться краще машини вже в парку
  • IVAN TERNOPIL

    НАFІГА СТІЛЬКИ БРУКІВКИ ...!?

    Ирина reply IVAN TERNOPIL

    Жеби знали....)
  • Володимир Тернопільський

    Я ЗА !!! Старий парк сає бути взагалі спотривним містечком високого штибу !

    Andriy Budzinsky reply Володимир Тернопільський

    Vadym Mylostiuk можна загальний вигляд з пронумерованим і позначеним на проектному ескізі списком локацій і їх призначення?

    Vadym Mylostiuk reply Володимир Тернопільський

    Петро Беріт ммммм ну це мій просто проєкт😅 прикольно що вам видніше, кого і чого менше чи більше)))))))))))

    Петро Беріт reply Володимир Тернопільський

    Vadym Mylostiuk про що ви взагалі пишете? Ви до мене взагалі ці пости відсилаєте? Який гранвідсів ви про що?
    Всі проекти оновлення парків нашою ТМР це менше дерев - більше бруківки. Теж саме тут сцена яка млядська хоч на співучці взагалі ніхто не співає, дохира бруківки, стадіони, дитячі майданчики і ніфіга зелені.

    Vadym Mylostiuk reply Володимир Тернопільський

    Петро Беріт Ви розумієте що таке гранвідсів??? і до речі, подивіться без листви на парк, і побачите скільки того мощення зараз! І в співвідношенні саме у твердому мощенні, стане менше бруківки!

    Петро Беріт reply Володимир Тернопільський

    Vadym Mylostiuk ну раз вам все ок, реконструкції наших парків, ну то я без слів, най вам так і буде...

    Vadym Mylostiuk reply Володимир Тернопільський

    Петро Беріт були б уважніші, і відкрили очі насправді, і поцікавились, то гранвідсів насправді. Тобто вода не буде стояти при зливі. Але так! Навіщо дивитись уважно. Треба просто триндіти про зраду, ну що ж прошу.

    Петро Беріт reply Володимир Тернопільський

    Сергій Третяк там є багато фото де самий бетон, якась сцена ще якась хрінь.

    Сергій Третяк reply Володимир Тернопільський

    А отак планують.

    Сергій Третяк reply Володимир Тернопільський

    Уважніше переглянув картинки. Отак є

    Сергій Третяк reply Володимир Тернопільський

    Петро тут ти трохи не правий. Візуалізація з заголовку то зараз так і є , є стадіон, є парковка перед ним, є футбольні майданчики. За інші візуалізації важко говорити, бо вони всі якісь розкидані, не ясно де то має бути. нема однієї загальної детальної.

    Сергій Третяк reply Володимир Тернопільський

    Петро ну тут ти трохи не правий. картинка з заголовку то так зараз і є. є стадіон,

    Володимир Тернопільський reply Володимир Тернопільський

    Петро Беріт не буду з вами сперечатись ))))))))))

    Петро Беріт reply Володимир Тернопільський

    Володимир Тернопільський там є ще фото в статті - купа бетонних залисин... хай краще залишається як є, може колись дасть Бог мудрості людям обрати до влади когось адекватнішого.

    Володимир Тернопільський reply Володимир Тернопільський

    Петро Беріт якщо ви добре придивитесь, то побачите, що все те, що на проекті, воно і так є присутнім зараз. Мабуть ви давно не бували біля стадіону.

    Петро Беріт reply Володимир Тернопільський

    Володимир Тернопільський парк це дерева, а не асфальтовані спортивні площадки! Для цього є інші місця! Зараз там безліч дерев а тут на фото автівки і спортивні площадки, де парк?

keyboard_arrow_up