Партнер рубрики Події

Контроль торгівлі, дезінфекція під'їздів і спецтранспорт: нові обмеження у Тернополі з 19 березня

Контроль торгівлі, дезінфекція під'їздів і спецтранспорт:  нові обмеження  у Тернополі з 19 березня
  • Тернопіль зупинився на час карантину. У місті щодня вживають нові заходи, які направлені на дотримання Закону України "Про коронавірус".
  • На оперативній нараді міської ради 19 березня говорили про заборону стихійних ринків, дезінфекцію міста і роботу транспорта.

 

Нагадаємо, із 18 березня у зв'язку з ймовірністю поширення коронавірусної інфекції в Тернополі посилюють прибирання під'їздів. Міськвиконком виділив кошти на закупівлю дезінфікуючих засобів та масок для персоналу.

Під час оперативної наради з протидії поширення коронавірусної інфекції в міськраді обговорили стан виконання дезінфекції в під`їздах та на вулицях міста.

- На сьогодні управління ЖКГ Тернопільської міської ради утримує інформацію від надавачів послуг та підрядників про прибирання під'їздів, - зазначив під час наради начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. - Йдеться про дезінфекцію під'їздів, зокрема, тих частин, де є найбільший контакт рук людей. Зараз із 500 ОСББ у 340 виконують необхідні роботи. Поки що іншої інформації не маємо, але сьогодні зранку надіслали негайні запити про виконання робіт. 

Відео дня

Сергій Надал зауважив, що управлінню передали список скарг мешканців, які повідомляли, що під`їзди у них не прибирають. За усіма зверненнями провели роботи. На нараді міський голова передав ще 22 скарги на неприбрані під`їзди. Контролювати їх будуть щодня.

Окрім того, із 12 години 19 березня оброблятимуть перехрестя та зупинки громадського транспорту, тротуарів та перехресть неохлором.

Також через обмеження масових заходів скасували розпорядження про проведення толоки в Тернополі.

Як контролюють ринки

Рішенням сесії Тернопільської міської ради, на території громади заборонили роботу практично усіх промислових та продовольчих ринків. Контролюють також і стихійну торгівлю в місті. 

Обговорили контроль ринків на вул. Шептицького, Живова, Привокзальному майдані, Чорновола, 15 Квітня, ринку "Оріон". За порушення обмежень усі торговці отримуватимуть чималі штрафи.

- На маршрути виїхали два мобільні екіпажі патрульної поліції разом з інспекторами управління муніципальної поліції, - зазначив начальник муніципальної інспекції Ігор Максимів. - Також працюють мобільні групи, що контролюють стихійну торгівлю в місті. 

Чим їздити на роботу

Також під час наради звернули увагу на те, що після обмеження міжміського автобусного сполучення, люди, які залишились працювати в Тернополі, не мають можливості доїхати на роботу. 

- Деякі лікарі, працівники пошти та рятувальники звертаються зі скаргами на те, що не можуть дістатись на роботу, - зазначив під час наради представник оперативного штабу з протидії поширенню коронавірусу. 

Тому прийняли рішення ввести додаткові спецрейси для того, щоб привозити їх на робочі місця. Як будуть вони курсувати, наразі невідомо. 

Управлінню транспорту було доручено розробити маршрути сьогодні, 19 березня.

Cтежте за новинами на нашому сайті. Ми оперативно інформуватимемо вас про усі зміни та обмеження в Тернополі та області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Руслан Данильчук

    Тимчасово відмінити на час карантину пільговий проїзд пенсіонерам! Не дозволяти заходити в транспортний захід без маски! В маршрутках 9 із 10 пасажирів це бабусі старшого віку 60+. Без масок. Із якимось брудними возиками, торбами, мішками. Не відстають і постарші дядьки; животаті, з червоними обличчями і з міцним спиртним ароматом. Карантин то карантин!
  • Ігор Комендат

    Ноу хату по тернопільськи - поливають з машин дороги на шептицького - а обочини прибрати від багнюки і бруду нема кому?! Запитання навіщо ця показуха!!!! Приберіть спочатку обочини від багна ! А тоді вже поливайте дороги - ЖАХ!!!!
  • Анонім

    А «модільні екіпажі» - це як?

    Іх варто боятись?
  • Анонім

    Паршрути з підйоіздами.

    Коми та дефіси взагалі не для вас.

    Окрема подяка за сзасідання.

    Сідай, «2».
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up