Коронавірус в Європі: перелік країн, де виявили інфекцію. Чи вплине це на ваші подорожі? (опитування)

Коронавірус в Європі: перелік країн, де виявили інфекцію. Чи вплине це на ваші подорожі? (опитування)

На сьогодні коронавірус зафіксували в 20 країнах Європи. 

За останні дні спалах коронавіруса COVID-19 і летальні випадки були зафіксовані в кількох європейських країнах. Як коронавірус поширюється по країнах Європи, повідомляє РБК-Україна.

Польща ще під питанням

Коронавірус можливо проник уже і до Польщі. Про це сьогодні, 27 лютого, повідомляє УНІАН. За попередньою інформацією, коронавірусом заразилася 25-річна дівчина. Випадок зафіксували у польському місті Лодзь. Зазначається, 25-річна дівчина провела місяць у Таїланді.  До польського Лодзя вона повернулася 22 лютого, у неї було погане самопочуття. За повідомленням ЗМІ, тест на коронавірус показав позитивний результат, інфіковану перевіряють. Офіційного підтвердження або спростування інформації про випадок коронавірусу в Польщі поки немає.

Естонія

У середу, 27 лютого, міністр соціальних справ Танель Кийк заявив про перше зараження коронавірусом в Естонії. Ним виявився чоловік, який не є громадянином країни, але проживає там на постійній основі. Заражений повернувся до Естонії в середу ввечері з Ірану.

Відео дня

Данія

У середу, 27 лютого, перший випадок зараження коронавірусом зафіксували в Данії. Інфікований був на курорті в Італії.

Норвегія

26 лютого Міністерство охорони здоров'я Норвегії підтвердило перший випадок коронавіруса в країні. Коронавірус був зафіксований у людини, яка наприкінці минулого тижня повернувся з Китаю і перебувала з того часу в ізоляції. Місцеві влади вважають поширення нового вірусу малоймовірним.

Північна Македонія

26 лютого підтверджений перший випадок зараження коронавірусом в північній Македонії. Жінка, яка звернулася за медичною допомогою, приїхала з Італії.

Грузія

Перший випадок коронавірусу зафіксовано в Грузії. Вірус виявили у 50-річного громадянина Грузії, який прибув з Ірану через Азербайджан. В даний час він поміщений в інфекційну лікарню. Його стан оцінюється як задовільний, повідомляє УНІАН.

Італія

Найбільше від коронавіруса в Європі на сьогодні постраждала Італія, де кількість заражених перевищила 300 осіб. У країні також зафіксовано 12 смертей. Влада країни закрила на карантин 10 міст у північному регіоні Ломбардія.

Сьогодні вночі стало відомо, що українка заразилася коронавірусом в Італії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Cremonaoggi. Зазначається, що юна українка кілька днів тому прибула в місто Абатемарко. Протягом декількох днів вона відчувала слабкість, саме тому в супроводі своїх батьків вчора ввечері вирушила в лікарню. Зараз вона знаходиться в одиночній палаті під наглядом лікарів.

Директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев підтвердив наявність коронавірусу у 26-річної українки, яка працює в Італії, і запевнив, що її стан некритичний. Про це Погорельцев повідомив Укрінформу у четвер, 27 лютого.

Німеччина

Далі за кількістю заражених коронавірусом йде Німеччина, де зафіксували 19 випадків. Зараження коронавірусом в країні реєстрували з кінця січня, на сьогодні летальних випадків немає.

Франція

У Франції зафіксовано 17 випадків зараження коронавірусом, при цьому відомо вже про дві смерті. Літній чоловік помер в паризькій лікарні "Сальпетрієр" 26 лютого, до цього помер 80-річний громадянин Китаю.

Британія

На британських островах повідомляють про 13 випадках коронавіруса. Сьогодні там на карантин закрито дві школи, учні яких побували в Італії.

Іспанія

За останніми даними, в Іспанії заразилися 11 осіб. При цьому випадки фіксуються в Мадриді, Каталонії, на Канарських островах і на Майорці.

Австрія

Перші випадки коронавірусу зафіксували і в Австрії. За даними місцевої влади, заразилися двоє громадян Італії, які проживають в Інсбруку. Коронавірус у них виявили після відвідування Ломбардії.

Хорватія

Два випадки зараження коронавірусом зафіксували в Хорватії. Як мінімум про одного чоловіка відомо, що він інфікувався під час поїздки в італійський Мілан.

Ізраїль

За останні дні в Ізраїлі підтвердили другий випадок коронавіруса. Інфекцію, як і в першому випадку, виявили у пасажира круїзного лайнера Diamond Princess. Також відомо, що на карантині перебуває посол Ізраїлю в Китаї.

Російська Федерація

В кінці січня коронавірус виявили у жінки та чоловіка в Російській Федерації. Обидва громадяни Китаю, вони госпіталізовані в спеціальні бокси. Люди, які контактували з ними, теж знаходяться в лікарнях.

Румунія

На цьому тижні повідомлялося про перший випадок коронавіруса в Румунії. Заражений повернувся в країну ще три тижні тому після відвідин Італії, він перебуває на карантині в лікарні Бухареста.

Бельгія

На початку лютого виявили коронавірус у одного з евакуйованих з китайського Уханя. Аналізи інших членів евакуйованої групи, яка перебувала на карантині, дали негативний результат.

Греція

Один випадок на сьогодні підтверджений у Греції. 38-річна жінка захворіла після відвідування північної Італії.

Фінляндія

Єдиний на сьогодні випадок був зафіксований ще в кінці січня. Повідомлялося, що захворіла 32-річна жінка, яка до цього була в Ухані.

Швейцарія

Влада Швейцарії 25 лютого підтвердили перший випадок зараження коронавірусом. Захворів 70-річний чоловік, за попередніми даними, зараження відбулося, коли він відвідував Мілан.

Швеція

Коронавірус діагностували у жительки міста Йонкопінг, яка також побувала в Ухані. Спочатку у неї не було ніяких симптомів застуди.

Опитування

Чи вплине ситуація в Європі на ваші плани подорожей?

Довідка

Кількість заражених коронавірусом, зафіксованих на території материкового Китаю та за його межами, зросла до 82 138 осіб. Кількість летальних випадків у всьому світі становить 2801.

Різкий спалах коронавірусу фіксують у Південній Кореї та Італії. У Південній Кореї коронавірусом вже заразилися 1595 людей, померло - 13 хворих. В Італії кількість інфікованих продовжує зростати, наразі підтверджено 447 випадків, ще 12 випадків - летальні.

Загалом випадки коронгавірусної інфекції фіксували у 42 країнах світу.

А як готові лікарні Тернополі до прийому хворих з підозрою на коронавірус, дивіться у відео:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Володимир Лящук

    Просто в Україні скоріше за все нема чим повірити на що вона хвора і ставлять діагноз грип ...
  • Ната Бранашко

    Минає???Звичайно що так!Але лише тому,що тест-систем бракує.Будуть ставити ГРВІ.В кращому випадку!
  • Богдана Мельник

    Боже врятуй Україну.
  • Igor Novak

    Цікаво.а за який кошт будуть лікувати ,якщо людина не має грошей,то вмирай???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up