Партнер рубрики Події

Літній чоловік з Монастирищини, хворий на коронавірус, помер у лікарні. Населені пункти блоковані поліцією

Літній чоловік з Монастирищини, хворий на коронавірус, помер у лікарні. Населені пункти блоковані поліцією
  • В області - уже шестеро інфікованих. Є й перший випадок в Тернополі. Чоловік приїхав з-за кордону. 
  • Населені пункти Швейків, Ковалівка та 4 інших блоковані поліцейськими. Усіх, хто контактував зі священником чи померлим, просять звернутись на 102 чи 103. 
  • Просять долучитись і до збору коштів для засобів індивідуального захисту медикам.

 

Помер хворий на коронавірус літній чоловік з Монастирищини.

Про це повідомили у Тернопільському штабі для боротьби з коронавірусом.  

- В інфекційному відділені Тернопільської лікарні швидкої допомоги помер хворий на COVID-19, - повідомили у штабі. - Це житель села Ковалівка Монастириського району. Чоловікові було 68 років. Висловлюємо співчуття рідним чоловіка.

Відео дня

Нагадаємо, 68-річний чоловік родом з села Ковалівка Монастириського району. Як повідомляв міський голова Чорткова Володимир Шматько, у районну лікарню чоловіка у важкому стані доправили ввечері 22 березня. Він жив сам і довго не звертався до медиків. 

23 березня чоловіка забрали у тернопільську міську лікарню швидкої допомоги, яка визнана базовою для лікування хворих на коронавірус в області. Літній чоловік був на одному похороні зі священником, в якого першим виявили коронавірус на Тернопільщині. Ховали тоді отця, який родом із Монастирищини, але служив у Заліщицькому районі. На похороні того дня були присутні ще 12 отців та кількасот людей з Заліщицького району та з села Швейків Монастириського району, звідки родом був покійний священник. 

Священники знову зібрались, щоб відслужити 9-ий день за покійним. А потім були поминки у Ковалівці. На службі було дуже багато людей. 

Місцеві підозрюють, що коронавірус привезла жінка з Франції

Як розповідає мешканка села Швейків пані Ольга (прізвище не вказуємо з етичних міркувань), у селі зараз багато людей, які мають ознаки респіраторних захворювань. Проте, до лікарів звертаються не всі.

- Ми думаємо, що інфіковані люди в нашому селі були ще до похорону, адже перших троє людей в області захворіли практично одночасно, - говорить жінка. - Страшно про це говорити, але наприкінці лютого у Швейків приїхала жінка із Франції. Знаємо, що на той момент теж вона була хвора, а карантинного режиму тоді не було. Та й зараз вона також вільно контактує з родичами та іншими людьми.

Місцеві налякані, адже люди і далі повертаються з-за кордону. Вже днями із Франції мають евакуйовувати родичів жінки, що приїхала наприкінці лютого.

На сторінці у Фейсбук «Монастириська – моє місто» з’явилось повідомлення про те, що зранку 25 березня місцеві медики зібрались біля будівлі Сімейної медицини.

Їм сказали прийти в лабораторію, бо практично всі контактували з медсестрою, в якої підтвердили COVID-9. Медики прийшли, але тести закінчилися...

- А ви знаєте, чому вони там зібралися? Тому що вони всі контактували з медсестрою, яка зараз перебуває в реанімації, - пише Іванна Парубоча. - Ви хоч уявляєте, які масштаби зараження можуть бути? Вони всі поверталися в свої домівки, до дітей та батьків.

Усіх, хто контактував зі священником чи померлим, просять звернутись на 102 чи 103

- Поліція разом з епідеміологічною службою встановили, що померлий громадянин Б. контактував 9 березня під час похорону у с. Швейків Монастириського району зі священником О. В., 1963 р.н., якому 19 березня встановлений діагноз зараження коронавірусом, - повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко.

За даними свідків, під час поминального обряду були присутні близько 70-ти осіб. Загалом,  за даними епідеміологічного розслідування, проведеного епідеміологами та поліцією, встановлено, що від початку березня священник О. В. контактував з близько 500 особами під час різних релігійних обрядів, повідомив радник міністра МВС.

- Усім цим особам потрібно терміново звертатись за телефонами 102 або 103 та повідомити про факти спілкування зі священником та з померлим, - закликає Антон Геращенко. - Бо ваше життя та здоров’я - у серйозній небезпеці!

Сам священник перебуває в реанімації Тернопільської клінічної лікарні у важкому стані, він - під апаратом штучної вентиляції легенів. Лікарі борються за його життя.

Населені пункти Швейків, Ковалівка та 4 інших блоковані поліцейськими.

- У цьому вогнищі епідемії вже встановлено 5 випадків зараження COVID-19, - каже Антон Геращенко. - Але ми всі розуміємо, що їх значно більше.

Читайте також: Підтримаємо лікарні - тут рятують життя! RIA закликає допомогти зібрати кошти на необхідне обладнання.

Підозрюють COVID-19 у двох лікарів

Депутати хочуть скликали позачергову сесію міськради та шукають кошти на засоби захисту для медиків і збільшення зарплати для них. Під підозрою COVID-19 - у двох лікарів. Про це повідомив депутат Монастириської міськради Андрій Кохан.

- Найбільша проблема у нас зараз – апарат штучної вентиляції легенів і засоби захисту для медиків, - каже Андрій Кохан. - Під підозрою коронавірусу двох  лікарів. Одна контактувала з померлим. Інша – з жінкою-медсестрою. Медики хочуть звільнятись. Уже попросили виділити для них додаткові кошти. Основне зараз - «збити» паніку.

Найбільша потреба – у засобах індивідуального захисту – костюмах, респіраторах. Апарати ШВЛ знайшли, допоміг радник міністра МВС Михайло Апостол. Депутати міськради хочуть скликати позачергову сесію, аби розв'язувати нагальні питання. Наразі зібрали вже 9 підписів. Та просять долучитись усіх небайдужих до збору коштів для засобів індивідуального захисту медикам.

Довідка

Збір коштів для засобів індивідуального захисту:

р/р UA973366770000026008052554121

КНП «Монастириська ЦРЛ»

код ЄДРПОУ 36338715

МФО банку 336677

в АТ КБ «Приватбанк»

Цифри

Станом на 08.00 25 березня 2020 року, на Тернопільщині підтверджено шість випадків захворювання на COVID-19: 1 - у Тернополі, 4 випадки у мешканців Монастириського району та 1 - у мешканця міста Заліщики.

За інф.  Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up