Підтримаємо лікарні - тут рятують життя! RIA закликає допомогти зібрати кошти на необхідне обладнання

Потрібно
0 грн
Зібрано
3850 грн
check Перевірено редакцією
Підтримаємо лікарні - тут рятують життя! RIA закликає допомогти зібрати кошти на необхідне обладнання
  • Усе буде добре! Але, щоб саме так і було, нам усім варто об'єднатися та підтримати один одного у цей нелегкий час карантину. Ми маємо допомогти тернопільським лікарням. Медики щодня ціною власного здоров'я, сімейного затишку чи комфорту готові прийти на допомогу кожному з нас. Без них коронавірус не подолати!
  • Саме тому редакція "20 хвилин" запускає соціальну кампанію, покликану на  допомогу місцевим закладам охорони здоров'я.

Журналісти дізналися, які реальні потреби є у лікарні швидкої допомоги та міської дитячої лікарні, які, нагадаємо, ще раніше визначили базовими для надання допомоги хворим, у яких підозрюють чи виявили COVID-19.

Найбільші та реальні потреби лікарень – які вони? Що потрібно закладам, щоб протистояти викликам сьогодення?

"Потрібно багато і всього"

КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»

Відео дня

Цей медичний заклад посилено готується до можливого прийому хворих на коронавірус серед дорослого населення. Тут відновили подачу кисню. Систему реконструювали, але потрібно ще багато і всього, говорить директор закладу Ярослав Чайківський.

- Апарати штучної вентиляції легень – це медичне обладнання, яке нині дуже актуальне. Але, на жаль, його зараз фактично неможливо купити ні в Україні, ні за кордоном. У лікарні є два апарати штучної вентиляції легень експертного класу. Ще один нам подарували благодійники, серед яких і ТНЕУ. Наступного тижня плануємо отримати ще один – від Фонду Ахметова.

Але, окрім апаратів штучної вентиляції, потрібно немало, уточнює пан Чайківський.

Список того, що потрібно лікарня швидкої допомоги:

- Монітори добового спостереження – 12 шт.;

- Інфузомати (інфузійні насоси) – 10 шт.;

- УЗД апарат в інфекційне відділення;

- Столики для маніпуляцій і бокси;

- Приліжкові тумби;

- Штативи;

- Гігієнічні засоби – серветки, одноразові рушники;

- Питна вода у пляшках.

Наразі інфекційне відділення лікарні швидкої допомоги має місячний запас засобів індивідуального захисту для медичного персоналу. Але потрібно мати хоча б на три місяці. Адже розхід цих матеріалів просто шалений. Тому від допомоги благодійників у закладі не відмовляються.

Готуватися потрібно вже і на повну, кажуть лікарі. Адже потім може бути пізно.

Що потрібно, аби рятувати дитячі життя?

КНП "Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня"

Здорові діти – здорова країна, наголошує директор закладу Андрій Артимович. Хоча, як свідчать дані міжнародних ЗМІ, що коронавірус  небезпечний для дітей старшого віку, його вплив на діток ніхто не відміняв. Як ми бачимо, в Україні зареєстровані випадки, коли захворіли і малюки. Тому ми маємо   готовими до розвитку різних ситуацій.

За словами пана Артимовича, у разі необхідності в інфекційному відділенні готові розгорнути 200 ліжок для розміщення там маленьких пацієнтів.

- Щороку в епідсезон ми розгортаємо до 140 ліжок, це для нас звична справа, - пояснює Андрій Артимович. – 200 ліжок, на мою думку, більше, ніж достатньо, аби прийняти хворих. Але ми, звісно, сподіваємося на оптимістичний сценарій.

Що ж потрібно закладу, аби рятувати дитячі життя?

Список того, що потрібно для міської дитячої лікарні:

- Рентген-апарат, який дозволить робити якісне рентгенографічне дослідження абсолютно безпечно для дітей;

- Пульсоксиметри – 20 шт.;

- Інфузомати – 10 шт.;

- Кисневі концентратори – 2 шт.;

- Дезрозчини, адже розхід дуже великий.

Ми всі можемо долучитися до доброї справи та не бути осторонь проблеми. Допоможімо лікарням отримати найнеобхідніше обладнання, що може допомогти у боротьбі з корона вірусної інфекцією, а медикам – створити умови для безпечної роботи.

Редакція "20 хвилин" закликає усіх тернопільських підприємців та небайдужих громадян допомогти зібрати кошти на придбання необхідного обладнання.  Гроші можна легко надіслати, натиснувши на зелену кнопку "Допомогти".

Операція повністю безпечна та перевірена редакцією. Ми прозвітуємо за кожну копійку, яку отримали.

Якщо ви готові самостійно придбати обладнання чи інші засоби, які представлені у списку, телефонуйте за номером: 097-445-82-67 (Наталія БУРЛАКУ). Ми забезпечимо комунікацію з лікувальними закладами.

Допомога
* не обов’язково

Безпечна миттєва оплата через LiqPay від ПриватБанк картами Visa або MasterCard

* Комісія з платежів через LiqPay власників карт Visa та MasterCard 0%
icon-pay
Допомога
Сума переказу:
check_circle Дякуємо, за переказ коштів!
Допоможіть поширити інформацію, долучіть друзів до допомоги
Потрібно
0 грн
Зібрано
3850 грн
check Перевірено редакцією
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up